KNJIŽNICA KOPER V NOVO LETO VSTOPA S SPOMINOM NA ROJSTVO LOUISA BRAILLA: Videčemu bralcu bodo široko odprli vrata v svet teme

Koper

V tednu, ko se spominjamo rojstva Louisa Brailla, izumitelja pisave za slepe, vas v sredo, 5. januarja, ob 18. uri, v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper vabijo na predstavitev knjige Sonje Pungertnik z naslovom Misliš resno? Ljubezen v odtenku drugačnosti. Pogovor z avtorico in profesorico defektologije bo vodila Aksinja Kermauner.

V katalogu Mohorjeve družbe Celovec, pri kateri je roman doživel že drugi natis, piše: "Zgodba o slepi Sari, o njenih mladostnih hrepenenjih in željah, je napisana tankočutno, iskrivo in privlačno, da knjigo le stežka odložiš, dokler ne prideš do zadnje strani. Videčemu bralcu široko odpira vrata v svet teme. A tam so, presenetljivo, povsem običajne človeške želje: biti slišan, razumljen, sprejet, ljubljen."

Roman Misliš resno? Ljubezen v odtenku drugačnosti bo mogoče kupiti na dogodku v organizaciji Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica. Prireditev bo potekala v soorganizaciji Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, odvijala pa se bo v čitalnici Fulvia Tomizze v Čevljarski ulici 22 v Kopru.