KNJIŽNICA ANKARAN: Pričel je delovati vračilomat

Ankaran

Včeraj so v Knjižnici Ankaran uporabnikom v uporabo predali vračilomat, ki bo strankam omogočal varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig vsak dan, 24 ur na dan. 

V obdobju, ko je presenetila covid resničnost, so se bili primorani prilagoditi razmeram tudi v ankaranjski knjižnici. Delo so ves čas prilagajali tako, da so se čim bolj približali uporabnikom in jim ob tem omogočali varno, brezstično izposojo. Z novim vračilomatom pa jim od včeraj dalje omogočajo tudi popolnoma varno in brezstično vračilo knjig.

"Hvaležni smo, da nam je občina Ankaran omogočila nakup vračilomata, ki bo našim uporabnikom zagotovo omogočil lažji in za današnje razmere, ko živimo v covid resničnosti, predvsem varen način vračila knjig. Ob tem naj izpostavim, da je vračilomat še toliko bolj pomembna pridobitev, saj se je v lanskem letu število naših aktivnih članov povečalo za kar 12 odstotkov. Hvala, da ste tudi v tako težkih časih, kot je obdobje epidemije z nami, da nam zaupate in skupaj z nami gradite ter dokazujete, kako zelo pomembna je bralna kultura," je bil izčrpen direktor knjižnice David Runco.

Novo pridobitev je pozdravila tudi podžupanja Martina Angelini. Skupaj z direktorjem ankaranske knjižnice sta svečano otvorila in v uporabo predala vračilomat, ki je izjemno dobrodošla pridobitev. Njegova uporaba je hitra in preprosta, saj bodo uporabniki knjige enostavno spustili skozi režo, medtem ko bodo knjižničarji vsak delovni dan poskrbeli, da bodo knjige redno in dosledno vrnjene na knjižne police.

Včerajšnji svečani otvoritvi vračilomata je sledil še kulturni program, ko so v okviru Beletrininih trubadurjev predstavili knjigo Petre Pogorevc (na fotografiji levo) – RAC, z glasbenim nastopom pa je navzoče navdušil Lean Kozlar - Luigi.