KMALU URADNI PODATKI: Janša o 1100 okuženih v le enem dnevu, "streznite se"!

Slovenija

Včeraj ob 21. uri je v Sloveniji začela veljati omejitev gibanja, ki bo veljala vsako noč med 21. in 6. uro. Ulice prestolnice so bile bolj ali manj prazne, v središču Maribora pa se je po poročanju spletnega Večera zbralo nekaj protestnikov. Premier Janša je ob tem pozval k streznitvi, včeraj naj bi potrdili že preko 1100 novih okužb.

Na ljubljanskih ulicah je bilo še okoli 21. ure mogoče srečati precej avtomobilov, na avtobusnih postajah so ljudje čakali avtobuse, ki še vozijo. A po 21. uri so se ulice popolnoma izpraznile in srečati ni mogoče nikogar, z izjemo nekaj novinarjev in fotoreporterjev ter policistov.

Bolj pestro pa je bilo po poročanju Večera v Mariboru, kjer se je v središču mesta po objavah na družbenih omrežij zbralo med 70 in 100 protestnikov, ki so izražali nestrinjanje z uveljavitvijo odloka o prepovedi gibanja v nočnem času. Med protestniki naj bi prišlo tudi do verbalnega spopada. Po poročanju Večera so zbiranje ljudi spremljale tudi policijske enote. Ko so se policisti približali skupini ljudi, pa je bilo iz vrst protestnikov slišati vzklike Strnimo vrste, Vemo, da tega nočete početi, Preberite si ustavo, Mi vas plačujemo ter Policijska ura ni rešitev. Okoli 22. ure so se protestniki razšli.

Na dogajanje se je na Twitterju odzval tudi premier Janez Janša, ki je med drugim opozoril, da se število okuženih z novim koronavirusom povečuje in naj bi jih bilo včeraj že več kot 1100. "Streznite se," je pozval premier. V poznejšem tvitu je še dodal, da vsi, ki "se norčujejo iz zelo resne situacije in nasprotujejo nujnim ukrepom za zmanjšanje stikov in posledično okužb" ogrožajo življenja in zdravje. Ob tem je ponovil prepričanje, da so ukrepi nujni.

Z včerajšnjim dnem so začeli veljati dodatni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, med drugim prepoved gibanja v nočnem času oz. med 21. in 6. uro ter omejitev druženja na največ šest ljudi. Tudi prehajanje med regijami ni več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu.

Izjeme od prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki so poslovalnice z včerajšnjim dnem večinoma zapirali pred 21. uro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  21 .10. 2020 ob  12: 07
Tiramola@, prvi si na vrsti ! Najverjetneje si eden tistih posameznikov, ki jih mora ščitit policija, ko se pojavljajo v rumenih jopičih, tako da ...... kar, pridi in se pokaži! Lahko da nekaj malega si deležen, kar si zapisal v smislu dela in poštenja, ma zdravje, predvsem tisto v glavi je za urgenco!
Mitos |  21 .10. 2020 ob  09: 34
Zanimivo, sem bil mnenja, da je prav on hudo zadet, ne pa da se mora narod streznit...namesto, da nabija po twiterju bi se raje sam sprehodil do tam kjer ljudje protestirajo in jim to z njegovo fino retoriko povedal....sej bojo razumeli Janez, nic bat! Mogoce pa rabi prenosno tipvnico in velik ekran, da jim to napise....ja ok, pa neprebojni zid okoli njega, 16 varnostnikov, in malo vojske, ce mu bo lazje....sej ljudje ga imamo radi, zelo radi, zakaj se skriva? Takega postenjaka in odlicnega retorika pa ja ne mores ne imet rad.....z izjemo mene, ker sem cuden in mi se kar ne gre v glavo, da naso drzavo vodi bivsi zapornik, pa se to preko twitterja za stirimi stenami....sej bi obiskal kaksno norisnico, ma dokler nisem okuzen zal ne morem, ko pa nas bo Janez resil propada pa obljuvim, da grem na zdravljenje!
Istriano |  21 .10. 2020 ob  09: 28
-1
Kokodek ma kaj si spal v šoli, da ne veš kaj to fašizem?
Tiramola  |  21 .10. 2020 ob  08: 33
Kaj se dogaja z vami Slovenčki?
Virus vam je zamegli še tisto malo možganov, ki jih ne uporabljate že 70 let.
Srbi so vam prevzeli Ljubljano. Kosovari Velenje, Kranj, Izolo...
Ženske pijejo še več kot moški....
Povsod drogeraši Piran, Izola, Metelkova.....
Štirje Ave Marija (fajonistke, šivilja, humorist, komunajzatji) in rdeče zvezde uničujejo Slovenijo...
Okupatorji Istre...
Saj vam bo razpadla država!
Bo treba za orožje zagrabit česi želite dobre države!
Iztopiti iz te usrane EU. Balkanci naj gredo domov ustvarjat in ne živet na sociali.

Spremenit ustavo, ki temelji na delu, poštenju in zdravju.

Vsi zaščiteni in Marš delat. Lp
kokodek |  21 .10. 2020 ob  07: 59
Streznite se !!!! na oblasti je fašizem!!!!