KLJUB ZAVIRANJU IN KRIČANJU NI MOGEL PREPREČITI TRKA: Kolesar poškodovan v trčenju na Parenzani

Kronika

V ponedeljek ob 13. uri sta na kolesarski stezi Parenzana, od Strunjana proti Izoli, pred tunelom trčila dva kolesarja. Policisti so na kraju ugotovili, da je 36-letni Pirančan vozil gorsko kolo po Parenzani od Strunjana proti predoru Izola po levi stani kolesarke poti. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 61-letnik iz Italije, in sicer z električnim kolesom, ki kljub zaviranju in kričanju ni mogel preprečiti trčenja. Italijan je po trčenju padel in si poškodoval rebra. Pirančanu je bil izdan plačilni nalog zaradi napačne strani vožnje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Kolesarji so poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena skupina prometnih udeležencev. Zato morajo biti še posebej pazljivi. "Vozite po pravilni strani, smeri vožnje in ne preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici. Prav tako ne smete voziti pod vplivom alkohola, upoštevati morate pravila o prednosti, pred spremembo smeri se morate prepričati, če je to varno, zlasti hitrost pa prilagodite svojim sposobnostim in cesti, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom," sporočajo s PU Koper. "Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado. Dolžnost spoštovanja prometnih pravil velja tudi za ostale prometne udeležence," so še dodali.

Kraje in vlomi

V portoroški marini je v ponedeljek nekdo ukradel premični gasilni aparat znamke Gallus/Gloria, 50 kg ABC prah, tip PEF50. S tem kaznivim dejanjem je oškodoval podjetje za približno 400 evrov.

Nemškim turistom je nekdo vlomil v kamper, parkiran na parkirnem prostoru pri Škocjanskih jamah. Iz notranjosti je po prvih ugotovitvah ukradena torbica z dokumenti. V Luciji pa je nekdo vlomil v prikolico in lastnikom ukradel 70 evrov.

Vozila brez vozniškega dovoljenja

Koprski policisti so ob 23. uri na Škofijah zasegli osebni avto 66-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Nekaj čez polnoč pa so zasegli osebni avto še v Šmarjah, 29-letni voznik prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od ponedeljka od 6.00 do danes do 6.00 obravnavali šest oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policijska postaja (PP) Ilirska Bistrica je obravnavala dve osebi iz Afganistana in eno iz Iraka, PP Kozina pa dve osebi s Kosova in eno iz Alžirije. Dve osebi so že vrnili hrvaškim varnostnim organom, štiri pa bodo vrnjene danes.

V zadnjih 24 urah 45 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 134 klicev. Obravnavali so sedem prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, ena oseba se je lažje poškodovala. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in dva vloma ter eno drzno tatvino. Intervenirali so zaradi kršenja javnega reda in miru ter dvema osebama odredili pridržanje. Posredovali so tudi zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija