KLJUB PREPOVEDI KURJENJA V SOBOTO NA OBALI VEČ POŽAROV: Upoštevajte navodila in razbremenite gasilce! (FOTO)

Izola

Kljub prepovedi kurjenja na prostem, ki velja za celotno državo, in pozivom gasilcev ljudem, naj jih razbremenijo, ker so v teh izrednih razmerah, ki vladajo zaradi epidemije koronavirusa, vpeti v druge aktivnosti, nekateri še vedno čutijo nujno potrebo po kurjenju zelenega reza ali odpadnega materiala. Obalni gasilci so tako morali v soboto, kljub številnim drugim obveznostim, večkrat intervenirati in gasiti požare, ki so jih zakrivili neodgovorni občani.

Gasilska brigada Koper ter PGD Korte in Izola so bili opoldne pozvani na intervencijo požara v naravnem okolju, gorela je večja gozdna površina, med drugim tudi divje odlagališče smeti. Proti večeru so bili ponovno pozvani na intervencijo, nekdo je kuril obrezane veje oljčnika. Pogasili so ogenj na desetih kvadratnih metrih in občana opozorili.

Kurjenju se očitno ne morejo odreči niti v koprski občini. Ob 15.46 je v ulici Ilirija v naselju Pobegi kuril občan. Ogenj so zaradi prepovedi kurjenja pogasili gasilci PGD Pobegi-Čežarji. Ob 17.18 pa je v Hrvatinih občan kuril odpadni material. Posredovali so gasilci JZ GB Koper. Občan je ogenj sicer pogasil sam, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

"Kljub temu, da je še vedno v veljavi prepoved kurjenja, se nekaterih to ne dotakne. Z upoštevanjem navodil, bi zmanjšali tveganje požarov v naravi in nas, gasilce, razbremenili, saj smo v teh razmerah vpeti tudi v druge aktivnosti!" so na svoji Facebook strani zapisali v PGD Izola. In še kako prav imajo!

Danes smo imeli zelo pester dan. Zjutraj smo skupaj s prostovoljci RD Butan plin Izola nudili pomoč Rdeči križ Izola pri...

Objavil/a Gasilci PGD Izola dne Sobota, 28. marec 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .03. 2020 ob  13: 36
..in občana opozorili .. Zakaj niso bedaku zabitemu izstavili račun za gašenje? Če bi mu zaračunali nikoli več ne bi kuril!