KLJUB PORASTU OKUŽB SPROŠČAJO UKREPE: Avstrijci za veliko noč odpirajo terase lokalov

Svet

Avstrijska vlada se je z deželnimi glavarji kljub porastu okužb z novim koronavirusom dogovorila o nadaljnji sprostitvi ukrepov za zajezitev pandemije. Restavracije in lokali bodo lahko na veliko noč začeli obratovati na prostem, od sredine tega meseca pa bodo dovoljene športne dejavnosti za mlade, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V aprilu ali maju bodo sprostili tudi večino ukrepov na področju kulture ob pogoju testiranja na novi koronavirus. Izjema velja za Predarlsko, kjer beležijo nizko incidenco okužb. Tam bodo možna večja sproščanja na področju kulture, športa in gastronomije že sredi tega meseca, je danes pojasnil kancler Sebastian Kurz.

Minister za zdravje Rudolf Anschober je napovedal, da bodo kljub temu skušali vzdrževati nizko raven okužb. Tako bo za bolj prizadeta območja veljalo obvezno testiranje, če jih bodo želeli zapustiti. Podobno so že uvedli za Tirolsko. Dodatno nameravajo zaostriti pravila glede nošenja zaščitnih mask tipa FFP2 na delovnih mestih.

Pogajanja glede sproščanja ukrepov so potekala zelo počasi. Ključni spor se je bil glede odprtja gastronomije, kar so zahtevali predvsem deželni glavarji, temu pa je nasprotovalo ministrstvo za zdravje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija