KLIC OBČANA: Sredi ceste v Kopru v avtu našli neodzivnega moškega

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 106 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 352 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dvema voznikoma so zasegli vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in 13 tatvin. 15 krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

V petek ob polnoči je policiste poklical občan in povedal, da je sredi Kolodvorske ceste v Kopru osebni avto, v njem pa moški, ki se ne odziva. Policisti so dejansko našli na cesti vozilo v pogonu, v njem pa 44-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V petek popoldan so policisti dobili obvestilo, da na koprski promenadi na klopci spi moški. Policisti so ga našli, moški pa se je uprl in kričal, da so morali uporabiti prisilna sredstva. Poklicali so zdravstveno osebje, ki ga je prevzelo in odpeljalo v bolnico.

Vlomi in tatvine

Na Hrvatinih so v petek vlomili v hišo in lastnikom ukradli gotovino in zlatnino.

V eni od koprskih trgovin je nekdo ženski iz torbice, ki jo je imela v vozičku, ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

V Kopru (Prisoje) je nekdo v soboto ukradel moped znamke Piaggio derby, črne barve, reg. št. KPBC-95, vreden 1.000 evrov. Včeraj pa je v Luciji nekdo Izolanu ukradel moped Piaggio zip, vreden 1.800 evrov, v Piranu so ukradli moped znamke Piaggio zip 25, vreden prav tako 1.800 evrov. V Luciji je nekdo ukradel še zaklenjen moped Piaggio ZIP 25, reg. št. KP6Z-D2, vreden 400 evrov.

V Hrušici je nekdo iz novogradnje podjetja ukradel električno opremo v vrednosti približno 2.000 evrov (kabli, stikala, vtičnice ...).

Zasegi vozil

V petek ob 22.40 so policisti na cesti med Ilirsko Bistrico in Jelšanami ustavili kombi. 70-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj ponoči so policisti v Luciji ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od petka do danes obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 10 oseb, policisti PP Koper pa pet.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija