KLIC DOMNEVNEGA ODVETNIKA: Prestrašil jih je z nesrečo in zahteval denar

Trst

Na tržaškem območju so v teh dneh policisti prejeli več prijav poskusov telefonskih goljufij. Prevaranti so se med drugim predstavljali za odvetnike in zahtevali denar.

Na tržaškem so nekateri prebivalci prejeli klice domnevnih odvetnikov oz. varuhov reda, ki so jim sporočili, da so njihovi vnuki povzročili prometno nesrečo. Pod pretvezo, da bi se zadeva rešila brez hujših posledic in dodatnih glob, so zahtevali denar, piše Primorski dnevnik.

Prejemniki klicev jim na srečo niso nasedli, prevaranti pa so ob njihovi nezaupljivosti nenadno prekinili klice. Policisti zadevo preiskujejo in pozivajo vse, ki bi prejeli takšen klic, naj ne nasedajo in naj jih o tem obvestijo.

Deli novico:

Benito M. |  01 .09. 2018 ob  00: 56
Verjemite, bolje boste šli skozi ($$$) s tem odvetnikom, kot s ta pravim.
Preserant |  31 .08. 2018 ob  14: 03
od odvetnika
❤ Napoli ❤ | danes ob 12:55 |  31 .08. 2018 ob  13: 44
Uporni ali vztrajni, ali oboje?
❤ Napoli ❤ |  31 .08. 2018 ob  12: 55
Napoli oz. južnjaki. Bodite pozorni na tole situacijo v Trstu/Italiji: Avto pred vami upočasni, ustavi, vi ga počasi, pravilno prehitite, med tem model v zaustavljenem avtomobilu udari po vašem avtomobilu s pestjo ali gumjastim predmetom. Ustavite. Šofer vam očita, da ste ga med prehitevanjem zadeli in razbili levo vzvratno ogledalo, ki je resnično razbito, ampak že od prej. Šofer kliče policijo. Če niste dovolj uporni, ste na koncu krivi vi, zadevo plača vaša zavarovalnica oz. vi sami ;)