KLEPAČEVA V FINALU MONTREALA! Koprčanka pometla s konkurenco

Svet

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je skupaj s hrvaško soigralko Darijo Jurak uvrstila v finale turnirja serije WTA v kanadskem Montrealu. V polfinalu turnirja z nagradnim skladom 1,55 milijona evrov sta ugnali poljsko-ameriško navezo Magda Linette/Bernarda Pera s 7:5, 6:4.

Dvoboj je trajal uro in 17 minut, 35-letna Koprčanka in dve leti starejša Hrvatica pa sta v obeh nizih zaostajali z 1:4. V prvem sta nato osvojili šest od naslednjih sedmih iger, v drugem pa pet zapovrstjo za četrti letošnji finale. V njem bosta lovili tretjo turnirsko zmago.

Sredi maja sta v italijanski Parmi izgubili, v Bad Homburgu v Nemčiji sta bili konec junija v finalu boljši od ukrajinsko-romunske naveze Nadija Kičenok/Raluca Olaru, pretekli konec tedna v ameriškem San Joseju pa sta v finalu ugnali Brazilko Luiso Stefani in Kanadčanko Gabrielo Dabrowski.

Klepačeva bo sicer še 21. igrala v finalu konkurence dvojic, razmerje zmag in porazov pa ima trenutno 10-10.

V finalu se bosta Slovenka in Hrvatica pomerili bodisi z brazilsko-kanadsko navezo Stefani/Dabrowski bodisi rusko-kazahstansko dvojico Veronika Kudermetova/Jelena Ribakina.

Zmagovalki bosta v žep pospravili okoli 23.500 evrov.

* Montreal, WTA (1,55 milijona evrov):
- dvojice, polfinale:
Andreja Klepač/Darija Jurak (Slo/Hrv/6) - Magda Linette/Bernarda Pera (Pol/ZDA) 7:5, 6:4.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija