KLEPAČEVA, KOT JE SICER NISMO VAJENI: V Mehiki navduševala v kreaciji koprske modne oblikovalke (FOTO, VIDEO)

Koper

Koprčanka Andreja Klepač je v letošnjem finalu sezone WTA nastopila kot edina slovenska teniška igralka. Na odločilnem dvoboju za napredovanje med najboljše štiri v dvojicah je bil za Slovenko in Hrvatico žal usoden odločilni tretji niz oz. 'super tiebreak'. S porazom sta Klepačeva in Jurakova tudi končali nastope na sklepnem turnirju sezone, v kateri sta skupaj osvojili dva turnirja WTA. Sezono 2021 Koprčanka tako zaključuje kot 18. igralka sveta. Najvišje je bila leta 2018, ko je na lestvici WTA v dvojicah zasedala 12. mesto. Klepačeva je o dogajanju v Mehiki, pa tudi o tem, kaj bi dejala 'desetletni Andreji', spregovorila v intervjuju na Facebook profilu Tenis Slovenija.

"Zadovoljna sem, da sem lahko po prvi tekmi in poškodbi hrbta sploh lahko nastopila. Nisem vedela, ali bom dovolj dobro pripravljena za nastop. Po pomoči fizioterapevtke in moje celotne ekipe so me le spravili na igrišče in lahko rečem, da sem drugo in tretjo tekmo res odigrala dobro. Malce nama je zmanjkalo za uvrstitev v polfinale. Škoda, da se nama ni izšlo, ampak sem zadovoljna," je na začetku pogovora povedala Klepačeva in nadaljevala: "Letošnja sezona je bila zaradi koronavirusa in vseh protokolov drugačna. Uvrstitev na zaključni turnir je res super dosežek. Z Darijo sva začeli igrati sredi sezone v Charelstonu. Tam sva sedeli na kosilu in se pogovarjali. Rekla sem ji, da iščem partnerko, ona tudi ni vedela, kaj bi. Predlagala sem ji, da poizkusiva in da začneva razmišljati o zaključnem turnirju. Takoj sva zagrabili in na koncu nama je tudi uspelo. Imeli sva kar nekaj dobrih rezultatov, v tem drugem delu sezone pa so me pestile poškodbe, a se je vse dobro izšlo."

View this post on Instagram

A post shared by Andreja Klepac (@aklepac13)

Klepačevo smo lahko na 'mastersu' občudovali v posebni večerni obleki, ki pa ni bila kupljena v Mehiki. Kreacija, ki si jo je nadela teniška igralka, je delo koprske modne oblikovalke. "V njej se zelo dobro počutim," je povedala Klepačeva, ki je dodala še, da jim za tovrstne dogodke na teniških turnirjih organizatorji že vnaprej določijo 'dresscode', dekleta pa se nato poskušajo "najboljše uštimati za ta večer".

Sicer pa priprave za tovrstno gala prireditev trajajo kar nekaj časa. Klepačeva je povedala, da so se igralke v skupnem prostoru zbrale že ob 14. uri. Tam so se naličile, si uredile frizure, nato je sledilo še fotografiranje. Vse to je trajalo do 18. ure, ko se je pričela tri ure trajajoča ceremonija. Nato so igralke pogostili še z večerjo v posebni dvorani, "polni zgodovine, fresk, prav zares so se potrudili", je povedala Koprčanka. Skozi celoten turnir med igralkami sicer ni toliko druženja, "takrat ima vsaka svoj ritem", pojasnjuje.

???? Teniško aktivni! ???? - pogovor z Andrejo Klepač V tokratnem FB pogovoru v projektu Teniško aktivni! se je iz Mehike oglasila ???????????????????????????? ????????????????????č. 35-letna Klepačeva je nastopila na zaključnem turnirju najboljših osmih dvojic v sezoni. Tja se je uvrstila potem, ko je skupaj s Hrvatico ???????????????????????? ???????????????????? letos dobila dva turnirja WTA v dvojicah????????, dvakrat pa je bila tudi v finalu????????. Z Anžetom sta govorila o letošnji sezoni, nastopu na zaključnem turnirju, sodelovanju z Darijo in še o marsičem zanimivem... ???? #TeniškoAktivni Andreja Klepac Anže Bašelj #TenisSlovenija????????????

Objavil/a Tenis Slovenija dne Petek, 19. november 2021

Koprčanka je povedala tudi, da se je tenis v 15 letih, odkar je sama odkrila ljubezen do tega športa, pa do sedaj, kar precej spremenil. "Takrat se je vedelo, katere punce bodo prišle v polfinale. Sedaj se je igra spremenila, vse igralke so, ne glede na rating, sposobne narediti dober rezultat, odločajo malenkosti. Mlajše igrajo zelo agresivno, so bolj pogumne," je pojasnila.

Ob misli na svoje začetke in karierno pot je tenisačica povedala še, da ji je malo žal, da ni nadaljevala igre med posameznicami, vendar je imela za to odločitev tehtne razloge, poudarja: "Izdalo me je telo, zato sem se odločila samo za dvojice. Po treh operacijah na zapestju sem morala razmisliti o spremembi. Po vsaki poškodbi sem se vrnila in to me je naredilo močnejšo," je povedala in dodala: "Sedaj uživam v igri dvojic, zadovoljna sem s svojo odločitvijo."

Če bi morala svetovati desetletni Andreji na začetku kariere ali komurkoli na začetku športne poti, bi bilo njeno glavno vodilo, da naj v igri uživa. "Naj uživa, si zada cilj. Vsak cilj je dosegljiv, če si ga dovolj močno želiš, trdo delaš zanj in zaupaš ekipi, ki te vodi," pravi Klepačeva.

Koprčanko v naslednjem letu 'čaka Avstralija', trenutno še čaka na potrditev turnirjev, nima še specifičnih informacij. "Želim si nadaljevati igro, prikazati dober nivo in uživati v tenisu še naprej," je še povedala o svojih načrtih za prihajajočo sezono.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija