KLAVRNA PODPORA VLADI: Janša po priljubljenosti šele na 16. mestu, kdo je zadnji?

Slovenija

Delo trenutne vlade podpira 28,8 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 63,1 odstotka, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Med strankami bi največ vprašanih volilo SDS, sledijo SD, Levica in LMŠ, največji padec je doživela NSi. Na mesto najbolj priljubljenega politika se je tokrat vrnil predsednik republike Borut Pahor.

Vlado tokrat podpira 28,8 odstotka vprašanih, 63,1 odstotka dela vlade ne podpira, 8,1 odstotka vprašanih pa je neopredeljenih.

Med strankami še vedno največjo podporo (15-odstotno) beleži stranka SDS. Kljub temu bi jo volilo 1,1 odstotne točke manj vprašanih kot avgusta, kar je tudi najslabši rezultat SDS v zadnjem letu. Na drugem mestu je tudi tokrat SD, ki je z 9,6-odstotno podporo v primerjavi s prejšnjim mesecem izgubila 1,5 odstotne točke. Sledi Levica z osmimi odstotki. Na četrtem mestu je LMŠ, ki je po nekaj mesecih zaznala dvig podpore. Zanjo bi volilo sedem odstotkov vprašanih, kar je 1,4 odstotne točke več kot prejšnji mesec. Podpora se je zvišala tudi SAB, ki bi prejela 5,2 odstotka glasov.

Največji padec (1,7-odstoten) je doživela NSi, za katero bi volilo 3,9 odstotka vprašanih. Sledijo še SLS (dva odstotka), Piratska stranka (1,7 odstotka), SNS (1,4 odstotka), Zeleni Slovenije (1,1 odstotka), parlamentarna DeSUS (en odstotek), Dobra država (0,8 odstotka) in vladna SMC (0,4 odstotka).

Za skoraj tri odstotne točke se je v primerjavi z avgustom povečal delež tistih, ki ne vedo, katero stranko bi volili (26,1 odstotka). Nobene od obstoječih strank ne bi izbralo 10,7 odstotka vprašanih, 3,4 odstotka vprašanih na vprašanje ni želelo odgovoriti.

Po podatkih raziskave je na vrhu najbolj priljubljenih politikov ponovno predsednik republike Borut Pahor, ki je prehitel evropsko poslanko iz vrst NSi Ljudmilo Novak. Sledita jima predsednik državnega zbora Igor Zorčič in zdravstveni minister Janez Poklukar. Z devetega na peto mesto je napredoval zunanji minister Anže Logar.

Na sedmem mestu je predsednica SD Tanja Fajon, z devetim mestom pa se je v deseterico vrnil predsednik NSi Matej Tonin. Na 12., 13. in 14. mestu so se znašli predsednik LMŠ Marjan Šarec, koordinator Levice Luka Mesec in predsednica SAB Alenka Bratušek. Predsednik vlade Janez Janša je pristal na 16. mestu. Zadnje mesto je tokrat pripadlo notranjemu ministru Alešu Hojsu.

V septembrski javnomnenjski raziskavi, ki jo je za POP TV opravila Mediana, sta sodelovala 702 anketiranca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  27 .09. 2021 ob  19: 35
@prognosti, da nisi tudi to eden od tistih, ki hodi vsak vikend v našo bogo istro, spat v garažo ali prikolico na drzavni njivi, s sabo si prineseš kos kruha in pašteto. Veliki ljubljanski frajarji. Morti di fame. Za njimi ostane samo kup smeti.

Mogoče ves kako zgleda istijanska mačeta, kaj je kosir se ti itak ne sanja.
Prognostik |  27 .09. 2021 ob  17: 52
-3
Kaj će ištrijan bogi, ko je prvi bolj zabit od drugega, hodiste v Istro spat in srat, v Italijo služit, da vam ni Ljubljane bi si rit z roko brisali.
Obala1 |  27 .09. 2021 ob  13: 53
Vedno me je zanimalo ( z raziskovalnega stalisca ) kaj ima povprecni volilec SDSa v glavi ? Tezko razumem, da će je glava prazna se vedno stoji In ne pade ( gravitacija ) vendar res moraš biti neumen će voliš taksno stranko In voditelja ( pa se dodatna ironija k zgodbi, sa so oni nacionalisti a marešalo naj bi bil kosovar :-) )
@ ištrijan Sei grande
@ prognostik Ma va cagar
Prognostik |  27 .09. 2021 ob  11: 45
-14
Ištrijan, škoda da tako razmišljaš. Pač si povedal da imaš črno srce in da si maščevalen, zahrbten, tudi slep po moji presoji. Spremeni si ime iz ištrijan v nekaj drugega npr. v ne upam si domov ker me čaka ločitev.
Ištrijan |  27 .09. 2021 ob  10: 49
O vernikih S(d)S ne gre zgubljati besed, ker jim itak ni pomoči, prepričevat prepričane nima smisla. Iz srca pa privoščim to kar se dogaja strankam (SMC, DESUS, NSI), ki podpirajo S(d)S, ker očitno nikakor ne dojamejo, da S(d)S za seboj in okrog sebe pušča zgolj in samo pogorišče. Zato se mi zdijo zelo prikladne naslednje misli:

- naši osli grejo več kot le enkrat na led in
- izkušnja je draga šola, vendar bedaki se ne marajo učiti v nobeni drugi!
Martin Kacur |  27 .09. 2021 ob  10: 24
10
Zadnji čas da se zamenja narod. Vsi smo zavedeni in ne vidimo kako dobrega voditelja imamo.
vseved |  27 .09. 2021 ob  09: 01
Če ,oziroma ko se Janša umakne bo SDS razpadla.
Stric iz ozadja |  27 .09. 2021 ob  08: 50
-5
Ha,ha,ha,ha,... Na volitvah pa bo spet prvi.... Pa ne, da sem njegov volilec, ali, da mi ugaja. Nekateri se zelo trudijo mešat meglo...