KJE VSE JE MOŽNO VOLITI: Predčasne volitve možne do jutri, danes je rok za oddajo zahteve za posebne oblike glasovanja

Slovenija

Pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami je še danes možno oddati zahteve za nekatere posebne oblike glasovanja, kot sta glasovanje izven okraja stalnega prebivališča in glasovanje na domu zaradi bolezni. Prav tako lahko volivci s stalnim prebivališčem v tujini le še danes sporočijo, da želijo glasovati na volišču v Sloveniji.

Volivci, ki bi želeli glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, bodo v nedeljo to lahko storili na posebnih voliščih brez krajevne pristojnosti oziroma tako imenovanih voliščih omnia. Svojo namero morajo danes do polnoči sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik.

Volivci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Slovenije in bodo na dan glasovanja v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, pa lahko še danes to sporočijo Državni volilni komisiji.

Prav tako lahko volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, še danes zaprosijo za glasovanje na domu. Obvestilu je treba priložiti zdravniško potrdilo.

Sicer pa bo danes drugi dan predčasnega glasovanja, ki se bo zaključilo v četrtek. Predčasno glasovanje poteka na 96 voliščih po Sloveniji med 7. in 19. uro.

Volivci lahko tako že v teh dneh namenijo glas enemu izmed sedmerice kandidatov, ki se potegujejo za najvišjo funkcijo v državi. Glasuje se tako, da se obkroži številko pred imenom kandidata, ki bodo na glasovnici navedeni v naslednjem vrstnemu redu: Milan Brglez, Anže Logar, Janez Cigler Kralj, Miha Kordiš, Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič in Sabina Senčar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija