KJE V SLOVENSKI ISTRI SO ŠE NA VOLJO TESTIRNE TOČKE? In kako dokažete, da ste upravičeni do brezplačnega testiranja?

Koper

"Povpraševanje po vseh samoplačniških testih se je bistveno zmanjšalo, zanimanja pravzaprav ni," pravijo v Zdravstvenem domu (ZD) Koper, po tem ko je za večino dejavnosti v ponedeljek prenehal veljati pogoj PCT, ukinjeno pa je tudi brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi razen izjem.

Med izjeme do brezplačnega testiranja spadajo vse osebe s simptomi okužbe dihal in tiste, ki so na samotestiranju pozitivne, pojasnjuje Vanja Kosmina Novak iz ZD Koper. "S sabo mora prinesti ali ploščico ali pa sliko ploščice in osebni dokument. Prav tako je brezplačno za tiste osebe, ki so bile pozitivne in želijo skrajšati izolacijo – HAGT opravijo sedmi do deveti dan, s seboj pa morajo prinesti dokaz, SMS ali pisni izvid o pozitivnemu PCR ali HAGT," pravi.

V kolikor pa boste hoteli npr. obiskati koga v bolnišnici ali domu ostarelih, pa boste morali test plačati, medtem ko ga za vstop v zdravstvene domove ne potrebujete več. 

Samoplačniki bodo v ZD Koper za hitri test odšteli 10 evrov, za PCR 85 evrov.

Nekaj testirnih točk se je ponekod že zaprlo. V ZD Koper priznavajo, da se je povpraševanje po vseh samoplačniških testih, tako PCR kot HAGT, bistveno zmanjšalo, "zanimanja pravzaprav ni". A v njihovih prostorih v enoti Bonifika bodo še vedno do vključno 1. marca zagotavljali odvzeme brisov, in sicer v ponedeljek, sredo in petek med 15. in 18. uro.

Še vedno ostajajo odprte tudi testirne točke zavoda Cor Medico na Bonifiki, v Žusterni, Šalari, Ankaranu in na Škofijah, pojasnjuje Danijel Stupan.

V ZD Koper na Bonifiki testirajo v ponedeljek, sredo in petek med 15.00 in 18.00. V industrijski coni Šalara (parkirišče Emonec) od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00; ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 8.00 do 12.00 in od 16.00 do 20.00. V Žusterni (parkirišče ob novi plaži) testirajo od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.00. Na mejnem prehodu Škofije od ponedeljka do petka od 7.00 do 10.00 in od 16.00 do 20.00 ter ob nedeljah od 12.00 do 20.00. V Ankaranu testirajo ob sredah med 13.00 in 15.00.

Pri njih je za hitri test potrebno plačati 7 evrov, za tujce je cena 10 evrov, PCR test pa stane 85 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija