KJE JE KULTURA IN KAKO SE BO ODZVALA NA KRIZO? Na vprašanja bo odgovarjal Kolegij Javnih zavodov s področja kulture in znanosti v Mestni občini Koper

Koper

Tik pred začetkom razglasitve epidemije so se koprski javni zavodi s področja kulture in znanosti združili v interesno združenje, ki so ga poimenovali Kolegij Javnih zavodov s področja kulture in znanosti v Mestni občini Koper. Ta zaenkrat združuje javne zavode v Mestni občini Koper, katerih ustanoviteljica je bodisi občina bodisi država. Zdaj so se odločili, da se na občinski praznik, 15. maja, prek novinarske konference predstavijo širši javnosti in podajo svoj pogled na izhod iz krize, ki smo jo doživeli s pojavom novega koronavirusa.

"Ustanove, ki se združujejo v Kolegij, imamo približno enake interese in vizije razvoja na področju kulture in znanosti, zato se tudi povezujemo," pravi Nada Čibej, direktorica Pokrajinskega arhiva Koper. V interesu teh ustanov (poleg arhiva so v Kolegij vključeni še Gledališče Koper, Pokrajinski muzej Koper, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Znanstveno raziskovalno središče Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper)  je, da skupaj nastopajo do njihovih ustanoviteljev ziroma financerjev in jim ponujajo gradiva ter informacije na njihovem področju.

Glede na trenutno situacijo so se odločili, da se ob praznovanju koprskega občinskega praznika 15. maja predstavniki vseh združenih inštitucij na srečanju z novinarji predstavijo in pojasnijo, s čim se srečujejo, kako delujejo v teh časih, kako vidijo delovanje in izzive v naprej, po epidemiji, krizi. "Da damo tudi javnosti pogled na to, kje je kultura in kako se je odzvala ter kaj nam je to prineslo za prihodnost," dodaja Čibejeva.

Srečanje bo v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper, ob 12. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija