KITAJSKA POLICIJA Z DRONI IŠČE LJUDI, KI NE NOSIJO MASK: Poskušajo preprečiti čim več okužb (VIDEO)

Svet

Da bi preprečili čim več okužb na Kitajskem uporabljajo drone, ki iščejo in nagovarjajo ljudi brez mask. Opomnijo jih, naj se vrnejo domov in si nadenejo masko. Metode naj bi se posluževali predvsem v bolj ruralnih predelih Kitajske.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da izbruh novega koronavirusa, ki se je iz Kitajske razširil v več kot 20 držav, še ni pandemija.

"Trenutno nismo v pandemiji," je v Ženevi sporočila vodja oddelka WHO za pripravljenost na globalno nevarnost nalezljivih bolezni Sylvie Briand. "Smo v fazi epidemije z več žarišči," je dodala.

Na Kitajskem je virusu podleglo več kot 425 ljudi, okuženih je 20.000, skoraj polovica v provinci Hubei, ki je žarišče izbruha. Virus, ki se je pojavil decembra lani, se je odtlej razširili v več kot 20 držav.

Kitajske oblasti so sprejele drastične ukrepe za ustavitev širjenja virusa, ukrepe pa so sprejele tudi druge prizadete države. "Upamo, da bomo z ukrepi v Hubeiju in tudi drugod, kjer so zabeležili primere, lahko ustavili prenašanje in se znebili tega virusa," je še povedala predstavnica WHO.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija