KITAJCI ZAPRLI 10-MILIJONSKO MESTO, DA BI PREPREČILI NOV IZBRUH OKUŽB: Iz New Yorka prišel študent in domnevno okužil 70 ljudi

Svet

Kitajska je zaprla 10-milijonsko mesto, da bi zavrla nov izbruh koronavirusa, potem ko je študent, ki si je vrnil iz New Yorka, domnevno okužil več kot 70 ljudi. V Harbinu na severovzhodu Kitajske so sprejeli stroge ukrepe karantene, prepovedano je zbiranje, na letališčih in železniških postajah so kontrolne točke. Wuhan ima danes le dva kritično bolna za boleznijo covid-19, poroča Daily Mail.

Wuhan si je očitno opomogel, z največjim izbruhom bolezni covid-19 pa se zdaj spopadajo v Harbinu, glavnem mestu kitajske pokrajine Heilongjiang. Vlada je uvedla zelo stroga pravila glede omejitev.

Preden vstopijo v javne ustanove ali stanovanja morajo prebivalci z zdravstveno aplikacijo dokazati, da niso okuženi. Izmerijo jim temperaturo, nositi morajo zaščitno masko. Prepovedani so pogrebi, poroke in vsi javni nastopi. Vsi potrjeno okuženi gredo v karanteno, prav tako vsi, ki so imeli z njimi tesne stike. Njihovi sosedje morajo ostati doma izolirani dva tedna in pod nadzorom.

Wuhan

V mestu Harbin so odredili izolacijo za vse, ki prihajajo iz tujine oziroma ključnih območij, kjer je razglašena epidemija. Zanje velja 28-dnevna karantena.

Pokrajina Heilongjiang je v središču dogajanja, ker meji na Rusijo. Na vsak način želijo zajeziti širjenje virusa, zato je mesto popolnoma zaprto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija