KITAJCI SO IMELI PRAV: Ljudje s to krvno skupino jo najtežje odnesejo ob okužbi z novim koronavirusom

Trendi

Nemški in norveški zdravniki so potrdili domneve svojih kitajskih kolegov, da krvna skupina igra odločilno vlogo pri razvoju bolezni covid-19.

Kitajski znanstveniki so že v začetku marca odkrili, da ljudje s krvno skupino A pogosteje zbolijo kot ljudje s krvno skupino 0. Znanstveniki z univerz v Oslu in Kielu so na podlagi 1610 krvnih preiskav ljudi s težjim potekom bolezni dokazali, da je verjetnost za to višja pri osebah krvne skupine A. Vzorci krvi, ki so jih analizirali, so izvirali iz posebej prizadetih regij v Italiji in Španiji. DNK bolnikov s covid-19 so primerjali s podatki 2205 zdravih krvodajalcev iz obeh držav.

Predhodna raziskava, ki sta jo vodila norveški znanstvenik Tom Carlsen in Nemec Andrea Franke, je ugotovila, da je pri bolnikih s krvno skupino A dvakrat večja verjetnost, da bodo potrebovali respirator kot ljudje s krvno skupino 0. Ugotovili so, da imajo ljudje s krvno skupino 0 določeno zaščito, na podlagi katere imajo manjše tveganje za okužbo.

V Nemčiji ima 37 odstotkov prebivalstva krvno skupino A+, 35 odstotkov krvno skupino 0+, šest odstotkov pa A– in 0–. Krvna skupina je lahko dejavnik tveganja za bolezni, poudarja Marcus Lerch, profesor interne medicine na univerzi v Greifswaldu.

Renate Heinz, profesorica interne medicine na dunajski univerzi, ki se že dalj časa ukvarja s povezavo med krvno skupino in kroničnimi boleznimi, pa navaja, da je v kardiologiji znano, da ljudje s krvno skupino A, B in AB pogosteje trpijo za koronarno srčno boleznijo. Šest odstotkov vseh srčnih bolezni je lahko povezanih z 'neugodno' krvno skupino, ob tem navaja Združenje nemških kardiologov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  14 .06. 2020 ob  08: 59
itak da nima veze,, point vsega je ta da farmacija zivi in sluzi mastne pare.
td |  13 .06. 2020 ob  19: 52
No, dobro vedet, da debelost, slakorna, visok pritisk, nizek D vitamin, ... nimajo veze tukaj. :-) Kakšnih neumnosti vse še ne bodo odkrili.