KINO OTOK NE BO ODPADEL: Že zdaj vabijo k ogledu kratkih filmov iz lanske sekcije Video na plaži

Izola

Čez mesec dni bi se v Izoli moral začeti 16. mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema, a so ga bili organizatorji zaradi trenutnih okoliščin prisiljeni prestaviti na poznejši čas. Ljubitelje filma pa že zdaj vabijo k ogledu izbranih kratkih filmov iz lanske sekcije Video na plaži, ki so brezplačno na voljo na otoškem Vimeo kanalu.

Kot so zapisali, je lanska sekcija Video na plaži v atmosferi udarnih kratkometražcev, gozdička ob morju in platna pod zvezdami med mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok - Isola Cinema vizionarsko gledala onkraj znanih obzorij, kot da bi slutila pretrese v prihodnosti. V štirih dneh je ponudila pomenljivo naslovljene programske sklope, med njimi Onkraj doma ter Onkraj mesta in družinskih vezi, ki so skozi te rdeče niti prevpraševali družbo in posameznika.

Od 3. do 17. maja so brezplačno na voljo kratki filmi iz sekcije Onkraj doma - Fetus (Jan Devetak, Italija), Kraj, od koder vam pišem pisma (Nikolina Bogdanović, Hrvaška), Assunta (Ester Ivakič, Slovenija) in Rumena mazda in njegova svetost (Sandra Heremans, Belgija).

Od 11. maja pa bodo odpirali pogled še dlje - Onkraj mesta in družinskih vezi. Seznam filmov, ti bodo na voljo do 3. junija, bodo objavili v kratkem.

Letošnjo, 16. izdajo mednarodnega filmskega festivala Kino Otok - Isola Cinema bodo, kot je povedala koordinatorica programa Ana Cerar, zagotovo izvedli, sta pa trenutno še pod vprašajem termin in oblika festivala. Če ne bo šlo drugače, bodo nekatere stvari tudi prenesli na splet, nov termin festivala pa bodo še sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  05 .05. 2020 ob  16: 47
-1
ManofSteel | 05 .05. 2020 ob 12: 32
Hahaha tvoji zaruznjeni možgani kar hitro propadajo. Verjetno funkcionalna nepismenost ti je prirojena.

"Ljubitelje filma pa že zdaj vabijo k ogledu izbranih kratkih filmov iz lanske sekcije Video na plaži, ki so brezplačno na voljo na otoškem Vimeo kanalu."

VIMEO KANALU.

"Ana Cerar, zagotovo izvedli, sta pa trenutno še pod vprašajem termin in oblika festivala. Če ne bo šlo drugače, bodo nekatere stvari tudi prenesli na splet, nov termin festivala pa bodo še sporočili."

Festival bo lahko npr. oktobra.

Spet si se dokazal kot mentalni klošar. Tukaj ti tamo kakšen kovanček pameti, ma ne pomaga.
ManofSteel |  05 .05. 2020 ob  12: 32
-3
Kinoklošari...take zadeve nikoli ne odpadejo. Govorijo, da večje prireditve ne bodo...v Izoli pa načrtujejo ravno nekaj kar je v nasprotju z stroko! Faking wozli