KER NISO NOSILE BIKINK, SO BILE OGLOBLJENE: Je gola koža bistvo športov na mivki? (ANKETA)

Svet

Norveška ženska reprezentanca rokometa na mivki je bila na evropskem prvenstvu v bolgarski Varni kaznovana, ker tekmovalke med tekmo za bronasto medaljo niso nosile predpisane opreme - spodnjega dela bikink. Vsaka članica reprezentance bo zato morala plačati globo v višini 150 evrov. Odločitev je v javnosti dvignila ogromno prahu.

Norveške rokometašice so med tekmo s Španijo nosile kratke hlače namesto majhnih kopalk. Kot je pojasnila ena izmed igralk, Katinka Haltvik, ni šlo na protest, ampak spontano odločitev. Želele so pač igrati bolj pokrite. A disciplinska komisija tega ni sprejela. Pravila namreč določajo, da morajo ženske tekmovalke v tem športu tekmovati v spodnjem delu kopalk, ki je širok največ 10 centimetrov. Za primerjavo, moški morajo imeti kratke hlače, ki segajo največ 10 centimetrov nad kolenom.

Odločitev disciplinske komisije je v javnosti dvignila veliko prahu. Večina opozarja na diskriminacijo. Kaj pa menite vi? Sodelujte v naši anketi (če vam jo prekriva oglas, pritisnite 'x').

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .07. 2021 ob  14: 08
Pred nekaj leti sem bral o zenski ekipi iz neke muzi drzave, ki so igrale v oblekah z dolgimi rokavi, dolgimi hlacami in ter rutami na glavi. Nihce ni govoril o kazni, zato ker so to pocele zaradi vere. Skifo!!!