KDO VSE SE JE NA OBALI PREBIL V OBČINSKE SVETE? To so imena, ki bodo zasedla svetniške stolčke

Koper

Kandidati so se za svoje mesto v lokalni politiki potegovali na lokalnih volitvah preteklo nedeljo, 20. novembra. Drugi krog volitev župana pa bo potekal 4. decembra. Roki za volilna opravila za izvedbo volitev županov in občinskih svetnikov so začela teči 5. septembra. Politične stranke pa so lahko kandidate za lokalne volitve določili do 20. oktobra, kar je bil tudi skrajni rok za zbiranje podpore skupin volivcev in vlaganje kandidatur. Preberite, katere stranke so se na Obali prebile v občinske svete in kdo vse bo zasedal svetniške stolčke.

Mestna občina Koper

Večino je v koprskem občinskem svetu dobila stranka Koper je naš – KJN, in sicer 11 sedežev, na katerih bodo sedeli Boris Popovič, Anja Pečič, Ermin Huremović, Nevenka Stanić Ristović, Sani Kamenčić, Anna Poropat, Dražen Vidaković, Stefanija Rajčić Sedlarević, Nik Kramar, Lana Udoni in Zoran Pavić.

Lista Aleša Bržana je dobila devet sedežev. Zasedli jih bodo Mirjam Lemut, Janez Starman, Jasna Softić, Duško Madžarović, Gabrijela Kukovec Pribac, Romeo Palčič, Astrid Del Ben, Vlado Krivec in Lise Okorn.

Stranka Gibanje svoboda je v koprskem občinskem svetu dobila šest mandatov. Zasedli jih bodo Matjaž Čok, Mateja Hrvatin Kozlovič, Matej Kralj, Vesna Rebec, Jan Muženič in Mojca Kačinari.

Slovenska demokratska stranka – SDS je dobila en mandat, zasedel ga bo Jure Colja. Po en mandat so dobili tudi Socialni demokrati – SD, v občinskem svetu bo sedela Jadranka Šturm Kocjan; stranka Oljka, ki jo bo zastopal Patrik Peroša; ter Levica, ki jo bo zastopal Alan Medveš.

Občina Izola

Večino je v izolskem občinskem svetu dobila stranka Gibanje Svoboda, in sicer osem sedežev, na katerih bodo sedeli Milan Bogatič (v kolikor v drugem krogu ne bo izvoljen za župana), Nataša Čerin, Marko Treskavica, Elma Sinanbegović, Luka Škrbina, Ksenija Cergol, Matjaž Musa in Diana Peloza.

Sledi ji Lista Vasilija Žbogarja, ki je dobila tri sedeže. Zasedli jih bodo Vasilij Žbogar, Vida Orbanić in Hazbi Ređepi.

Enako velja za Izolsko županovo listo – IŽL, ki je prav tako dobila tri sedeže. Na njih bodo sedeli Danilo Markočič (v kolikor v drugem krogu ne bo izvoljen za župana), Martina Soban in Anton Baloh.

Nič drugačna situacija ni pri stranki Mef in Izolani. Na stolčkih bodo sedeli Dušan Ambrož, Mirjana Klodič in Robert Turk.

Socialni demokrati – SD so dobili dva stolčka, ki jih bosta zasedla Romina Kralj in Leonid Danilović.

Tudi Slovenska demokratska stranka – SDS je dobila dva sedeža, na katerih bosta sedela Mojca Mahajnc in Maks Filipčič.

Občina Piran

V Piranu je Gibanje Svoboda dobilo pet mandatov, ki jih bodo zasedli Jaka Drenik, Manuela Rojec, Nesi (Neset) Dulai, Sanja Kuček Bergant in Mojca Stegovec.

Štiri mandate je dobila lista Gašpar Gašpar Mišič in mi – zasedli jih bodo Sandra Martinčić Loboda, Irena Cvetičanin Čendak, Denis Fakin in Gašpar Mišič, v kolikor ne bo izvoljen za župana.

Štiri mandate je dobila tudi Lista Andreja Korenike. V občinskem svetu bodo listo zastopali Barbara Imenšek, Franc Kraševec, Isabel Petronio in Andrej Korenika, v kolikor ne bo v drugem krogu izvoljen za župana.

Štiri predstavnike bodo v občinskem svetu imeli tudi Socialni demokrati (SD) in sicer, Meiro Hot, Karlinco Delbello, Mojco Švonja in Denisa Gojo.

Gibanje za občino Piran (GZOP) bo v občinskem svetu zastopal Davorin Petaros, Listo Roberta Fakina Robert Fakin, Oljko Onelio Bernetič, SDS Marino Bažec in Zvezo za primorsko Saša Burian.

Občina Ankaran

Večino je v ankaranskem občinskem svetu dobila stranka Radi imamo Ankaran, in sicer šest sedežev, na katerih bodo sedeli Barbara Švagelj, Zvezdan Ražman, Sara Vošinek Gašpar, Luka Jurinčič, Barbara Raičić in Robert Zelenjak.

Sledi ji stranka Vsi smo Ankaran, ki je dobila štiri sedeže. Zasedli jih bodo Maja Prodan Jurič, Aleksander Pahor, Katja Mezek in Marko Kukanja.

Tretje mesto je zasedla stranka Gibanje svoboda z dvema sedežema. Zasedla ju bosta Breda Krašna in Vladimir Pegan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Caput Histriae |  24 .11. 2022 ob  09: 32
mene pa bo zanimala statistika prisotnosti na občinskih sejah vseh 10 članov KJN, ker itak vodja se je že izjasnil, da on na seje ne bo hodil. kako bodo "funkcionirali" brez guruja!?
pinkopalinko |  23 .11. 2022 ob  23: 04
od 11 popotovih izbrancev samo trije nimajo na koncu priimka č-ja ali ć-ja. Obe gospe z dvema priimkoma celo 2x.
Olgo Franco |  23 .11. 2022 ob  20: 48
12
Kaj Olga Franca ni več izvoljena? Kakašna izguba za Koper, pa še podžupanja ne bo več? Kdo bo zdaj skrbel za razvoj podeželja? ????
Istriano |  23 .11. 2022 ob  15: 51
-3
v glavnem Đeniota smo se rešili.
cazzimperio  |  23 .11. 2022 ob  14: 52
Nasprotniki