KDO V IZOLI STRELJA GALEBE? Na isti lokaciji najden že drugi kadaver (FOTO)

Izola

Facebook stran Proti nezakonitemu lovu na ptice v Sloveniji opozarja, da je bil v približno mesecu dni na območju Levstikove ulice v Izoli ponovno najden ustreljen osebek rumenonogega galeba. Vse, ki bi o dogodku ali strelcu karkoli vedeli, prosijo, da se jim oglasijo.

Ustreljenega galeba so hitro oskrbeli člani zavetišča za živali ZooSofia, ki ga vodi obalni veterinar Peter Maričič, a so bili ptico zaradi hudih poškodb primorani uspavati.

Kot navajajo, gre že za drugi primer ustrelitve ptice na Levstikovi ulici v Izoli v približno mesecu dni. Prvi primer so zabeležili v začetku marca, in sicer je bil rumenonogi galeb ustreljen z zračno puško.

Vsako ustreljeno žival prijavimo policiji v sodelovanju z DOPPS - BirdLife Slovenia. Rumenonogi galeb, žrtev strelne...

Objavil/a ZooSofia dne Četrtek, 04. marec 2021

Vsako ustreljeno žival prijavijo policiji, zato za oba primera vse morebitne očividce prosijo, da se jim oglasijo. Hkrati pa opozarjajo, da "če v naravi najdete mrtvo ptico, to takoj sporočite v Prirodoslovni muzej Slovenije na številko 041 513 440 ali na DOPPS na številko 031 439 051. Kadaver mrtve ptice lahko pomeni odličen vir najrazličnejših informacij, med drugim nam lahko pomaga pri odkrivanju nezakonitega lova na zavarovane vrste ptic".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristjan |  29 .04. 2021 ob  13: 04
Pr.kleti m.rilec. Upam da se g.vnu povrne.. x 100