Kdo so kandidati za izolskega župana?

Izola

Leto 2014 je med drugim tudi leto lokalnih volitev. Te bodo v slovenskih občinah – letos prvič v 212  potekale jeseni, na Obali pa bodo volivci prvič izbirali štiri župane. Do jeseni je sicer še nekaj časa, kljub temu pa bi se tisti, ki se v župansko tekmo zares želijo podati, že morali pripravljati na svojo kampanjo. V Izoli denimo aktualni župan Igor Kolenc očitno ne bo imel hude konkurence, saj so posamezniki, o katerih krožijo govorice, da utegnejo podati svojo kandidaturo, to zanikali.

Izolski župan Igor Kolenc je v intervjuju za Regional že napovedal, da bo na lokalnih volitvah 2014 še enkrat kandidiral za mesto prvega moža Izole, saj meni, da v enem štiriletnem mandatu za mesto ne moreš postoriti veliko. Kdo mu bo na volilni tekmi jeseni stal nasproti, smo preverili pri nekaterih posameznikih, o katerih se šušlja, da naj bi podali kandidaturo za župana. Vendar so ti vsi po vrsti informacije zanikali in opozarjali, da je o tem še prezgodaj govoriti.

"Kaj razmišljajo v stranki Zares, ne vem. Ni jih kaj dosti slišati. Za kandidiranje nisem razpoložen. Stanje v Sloveniji ni zavidljivo, volivci pa ne vedo, kaj pravzaprav 'ne štima', zato se na volitvah odločajo na osnovi drugih razlogov. Pri teh 'drugih razlogih' pa sem jaz bolj 'švoh', zato bi bil moj trud na tem področju bolj podoben soljenju megle. Bom raje počel kaj drugega," je povedal Srečko Gombač, ki je na prejšnjih volitvah kandidiral kot kandidat stranke Zares.

"Imam prioritetno nalogo v turizmu," je odgovoril Danilo Markočič, direktor Turistično-gospodarskega združenja Izola in dodal, da je sicer počaščen, da se njegovo ime pojavlja v javnosti, po njegovem mnenju pa so volitve še daleč. Branko Simonovič, izolski podžupan pa: "Vem, da se dela neka anketa o kandidatih, ampak je še vse prezgodaj."

"To ste me pa zdaj presenetili. Sam nič ne vem o tem, čeprav sem prepričan, da Izola končno zasluži izolskega župana," pa pravi Drago Mislej Mef, novinar in kantavtor. Andrej Jereb iz Avtocentra Jereb pa: "Me veseli, da me nekateri vidijo kot ustreznega kandidata, vendar vsekakor nimam namena kandidirati. Edina stranka, ki me zanima, so predvsem naše zadovoljne stranke in kupci v našem podjetju."

Za komentar smo poklicali tudi nogometaša Tončija Žlogarja: "Tudi sam sem to slišal, nič ne morem reči, je pa vse na bazi govoric." Bogdan Gerk iz stranke Izola je naša pa je bil konkretnejši: "Kar nekaj novinarjev se je v zadnjih dneh obrnilo name v zvezi s to temo. Odgovor bo enak. Res je, da prejemam veliko želja in spodbud s strani Izolanov, pa tudi s strani strankarskih kolegov v stranki IJN, a se za kandidaturo še nisem odločil. Sicer bi rad še marsikaj postoril za Izolo, a imam pred dokončno odločitvijo, ki bo verjetno sprejeta konec februarja, nekaj pomislekov. Ti se nanašajo na dogodek, ki se mi je zgodil pred letom in pol. Takrat sem namreč doživel težek srčni infarkt. Zdravniki mi seveda kandidature iz zdravstvenega vidika ne priporočajo. Zavedam se stresa, ki ga prinaša kampanja pred volitvami in odgovornosti, ki jo prinaša vloga župana. Zato bom o kandidaturi še razmislil."

frskec |  18 .08. 2014 ob  14: 05
V drugem krogu se bosta za županski stol potegovala 2 ,,Izolana,, od tega sladoljedar Đeli in pediatrinja Marisa Tuljak Višnjevec. Prvi ima do sedaj zagotovljenih 1800 glasov volivcev šiptarske narodnosti, tako, da bo kar zanimivo.
komentator |  11 .02. 2014 ob  08: 44
-3
Bravo Andrej Jereb! Najboljši servis imaš, ki naj tak tudi ostane! Te je škoda za pokvarjeno politiko.
JaZ |  10 .02. 2014 ob  17: 02
-3
Pri Kolencu so vsaj vidni rezultati!
D.Izola |  10 .02. 2014 ob  17: 01
Ribar in Gasilec za župana!
teto |  10 .02. 2014 ob  14: 59
kolenc je dober župan
ike |  09 .02. 2014 ob  13: 32
Demiri-župan Izole? Ma se odselim iz te najbolj skorumpirane občine na svetu in to takoj !
Matematika |  08 .02. 2014 ob  10: 19
Demiri=Kokl=Skok=Kolenc=Breda Pećan. Vse skupaj ista pljačka. Čisto vsi izmed teh so znani po nedelu in lumparijah, vsekakor ne po dosežkih, ki so katastrofalni.
@ Interna info |  08 .02. 2014 ob  01: 46
Če Demiri kandidira, bo konec s SD v Izoli in hkrati konec z organizacijo študentov. na primorskem Tako, da dajmo navijat za Demirija. Hip hip, hura!
Gasilec |  07 .02. 2014 ob  20: 47
10
Dragi moji Izolani. Ste se kdaj vprašali, zakaj je Kolenc dobil odpoved na Tomosu? Verjetno, ker je bil tako dober, ni razlog. Bolj je to, da je total nesposobnež, ki ga kontrolirajo penzionerji in Aleksej Skok. Glejte malo, kam gredo denarni tokovi občine in Komunale, pa vam bo jasno, zakaj so tega bebota postavili.
@ interne info |  07 .02. 2014 ob  18: 50
Jebote prave informacije. Seit Demiri samemu sebi piše spine. Naj spomnimo, da je to tisti bandit, ki Koklu pomaga pri prikrivanju vseh sumov kriminala na ŠOUP in isti človek, ki se z Aleksejem Skokom pripravlja, da se ponovno izcuza Mladinski svet Izola, ki je mrtev že tri leta. Skok je zavohal, da lahko še malo preko MSI pocuza denarja, čeprav je to fiktivna organizacija, zato sta skupaj s Kokljo postavila Demirija. To so strogi kadri SD, Bredini omladinci. Sicer pa imata Skok in Kristina Zelič, Bredina omladinca, kar nekaj izkušenj pri finančnem potopu MSI in KT1. To pa ne pomeni, da bo organizacija spet postala njihov bankomat. Tega pa v Primorskih ne boste brali, ker imajo tam piarovko.
KOBRE ŠTA BRE |  07 .02. 2014 ob  16: 40
-2
KADRIĐEMIL takozvani ĐELI vidni član IJN bo župan Izolje ma že zdaj večino še ptreden se je sploh začel volilni tek
čižo |  07 .02. 2014 ob  16: 02
Ej kaj pa to da bo kandidiral..... kaj ze uni Redzepi al kaj ze ki ma celo Izolo cez..Dijano pa pekarne pa ne vem se kaj vse......ajde da vidim to pol pa jst naredim revolucijo v Izoli.....in btw Mef je ze toliko naredil za Izolo kot noben zupan nikoli ne bo.....

JA, ŠKODE, ko se je prodajal enim in drugim županom za uradne objave in koncerte.
1