KDO SO KANDIDATI GIBANJA SVOBODA ZA MO KOPER? Poslansko pisarno odprli na Čevljarski

Koper

V Kopru so včeraj predstavili program in kandidate stranke Gibanje Svoboda za koprski občinski svet, na Čevljarski ulici pa so odprli poslansko pisarno. Ministrica za digitalizacijo Emilija Stojmenova Duh je podprla kandidate in skupnega kandidata za župana Aleša Bržana.

"Koper je postalo mesto z dušo. Razvilo se je, medtem ko so druga istrska mesta spala. Koper je izjemno napredoval infrastrukturno, predvsem na področju športnih kapacitet," je na včerajšnji novinarski konferenci poudarila ministrica.

Istrska poslanka v državnem zboru in generalna sekretarka stranke Tamara Kozlovič je predstavitev svetniške liste pozdravila z besedami: "Kandidate in kandidatke povezujejo iste vrednote, predvsem pa ljubezen do našega kraja in želja, da aktivno sodelujemo pri nadaljnjem razvoju Mestne občine Koper. Kandidati na listi smo si različni, kar je zagotovo naša dodana vrednost, ker se medsebojno dopolnjujemo."

Svetniški kandidati se zavzemajo za občino priložnosti, ki bo prometno in komunalno urejena, samooskrbna, solidarna, učinkovita, ki bo imela kakovostne javne storitve, prijazne tudi do najranljivejših skupin, in  odločnejši razvoj trajnostnega turizma ter kulture.

Razvojne projekte je predstavila poslanka Svobode Mateja Čalušić, ki je izpostavila, da imajo v stranki posluh za razvoj podeželja, svoje sodelovanje pa opirajo na mlade. "Zagotovo je za nas pomembna vodna varnost. Sledijo razvojno in strateško naravnani projekti, kot je na primer ureditev prepotrebne infrastrukture za izboljšavo kakovosti življenja občank in občanov. Poudarek dajemo začetku projektiranja vzporedne trase drugega tira in transportnega prometa ter tranzita, prav tako pa tudi izgradnji hitre ceste Koper-Dragonja in uvedbi brezvinjetnega območja na hitri cesti med Škofijami in Izolo. Zavzemali se bomo za učinkovit javni servis in za posodobitev dveh bolnišnic v Istri," je navedla.

Skupni županski kandidat Gibanja Svoboda in Liste Aleše Brežana je aktualni župan Aleš Bržan. Nosilec liste je predsednik krajevne skupnosti na Škofijah Matjaž Čok, kandidata za občinski svet pa podjetnica Mojca Kačinari in vinar Matej Kralj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija