KDO JE "MULARIJA", KI ŽE LETA UNIČUJE IZOLSKE SANITARIJE? Grozljivi prizori z otroškega igrišča (FOTO)

Izola

Včeraj so uslužbenci Komunale Izola naleteli na prizor, ki jih je povsem šokiral. Na otroškem igrišču Birba I so bile sanitarije popolnoma razdejane. A najhuje je, da se to dogaja že leta. 

Gre za prizore, ki pustijo odprtih ust skoraj vsakega. Sanitarije so bile uničene do te mere, da so jih morali zapreti.

Komunala Izola je otroško igrišče Birba I na Kraški ulici v Izoli prenovila pred letom in pol: prebarvali so igrala, uredili koše za smeti in klopi ter ogradili območje. Prvič smo o težavah z vandali na tem mestu poročali leta 2019, ko so dve zaporedni nedelji v maju uničili sanitarno opremo, vodovodno in električno inštalacijo ter povzročili poplavo v prostoru.

Uničevanje urbane opreme se je nadaljevalo in maja letos so bile poleg sanitarij na otroškem igrišču na udaru tudi igrala, stojnice na mestni tržnici in druga javna oprema. V bistvu se v izolski občini z vandalizmom srečujejo vsakodnevno. Otroška igrala so poškodovana ali popisana, sanitarije zamašene s peskom, popisane in poškodovane stojnice na mestni tržnici, iz cvetličnih korit na javnih površinah kradejo na novo zasajeno okrasno rastlinje, popisane so pohodne površine in okrasni robniki v mestnem parku, z raznimi obvestili in reklamnimi letaki so polepljeni drogovi javne razsvetljave, vratca električnih omaric.

Komunala Izola že lep čas opozarja predstavnike institucij, ki skrbijo za varnost in red v mestu. Težavo so izpostavili tudi na vsakoletnem Varnostnem sosvetu Občine Izola, saj je očitno, da je tovrstnega kriminala v drugih obalnih občinah manj.

Fotografije nazadnje uničenih sanitarij je Komunala Izola objavila na svojem Facebook profilu, kjer je komentatorka zapisala, da je "na delu" mularija, da so tudi klopi požgane in umazane, da je vse naokrog polno smeti in da to sploh ni več podobno otroškemu igrišču, ampak "leglu bakterij".

JE TO RES POTREBNO ⁉️❓ S tem vprašanjem smo pričeli današnji delovni dan, ko smo na otroškem igrišču Birba I uzrli...

Objavil/a Komunala Izola-Isola dne Ponedeljek, 24. oktober 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  25 .10. 2022 ob  22: 58
13
Tokrat je Izola uvozila (inport) veliko balkanske kulture. Preveč
ZigaZois |  25 .10. 2022 ob  21: 46
11
Saj to so pridni otroci; Samo pogovorit se je potrebno z njimi.
Ob pogovoru pa je prepovedano povzdigniti glas, govoriti z neprijaznim tonom ali kako drugače dajati otroku občutek krvde, ker to lahko pusti dolgotrajne posledice.
Prijazno mu je potrebno razložiti, da to, kar počnejo ni lepo in on bo vse razumel.
Piero Panin |  25 .10. 2022 ob  18: 56
Ko na petrolu...lepo se da nekoga tam da cisti sproti in mu das kaj drobiza boljse kot fehtarit pred Hoferjem.
Samo bog ti vedi ce bi sploh kaj zasluzu
Bayliner |  25 .10. 2022 ob  18: 40
23
Rezultat domače napredne vzgoje ....