KDO JE MLADEMU PAHORJU "ZRIHTAL SLUŽBO"? Predsednikov sin dela za poslansko skupino SD-ja, klasični nepotizem ali kaj drugega? (ANKETA)

Slovenija

Na očeh javnosti se je v teh dneh znašel Luka Pečar Pahor, sina predsednika države Boruta Pahora, ki kot študent dela v poslanski skupini Socialnih demokratov (SD). Hčerka poslanca Matjaža Hana (SD) je dobila službo asistentke evropske poslanke, službo v poslanski skupini pa je dobila tudi partnerica Žana Mahniča (SDS).

Luka Pečar Pahor z očetom

Nepotizem v slovenski politiki ni nič novega. Tokrat se mora očitkov o tem, ali je sinu res 'zrihtal' službo, braniti predsednik Borut Pahor. Mladi študent Luka Pečar Pahor pa se pred javnostjo zagovarja sam. Kot je povedal, v poslanski skupini opravlja študentsko prakso. Mesečno opravi okoli 30 ur dela, za kar prejme plačilo 5 evrov na uro. Ob tem je še dejal, da mu prakse ni zagotovil oče, da mu je sodelovanje s poslansko skupino celo odsvetoval. Sam pa se zaveda, da bo zmeraj deležen tovrstnih očitkov.

Žan Mahnič

Na udaru se je znašel tudi poslanec Žan Mahnič, saj v poslanski skupini SDS dela njegova partnerka. Kot je povedal, je bilo njegovo dekle v stranki aktivno še preden sta postala par in logično se mu zdi, da stranke v svojih vrstah zaposlujejo zaupanja vredne ljudi.

Spomnimo še, kako je v preteklosti evropski poslanec Miha Brejc kot asistentko zaposlil svojo hčer in dekle svojega sina. Odkar so poostrili pravila Evropskega parlamenta, to sicer ni več mogoče. Lahko pa tudi po novih pravilih politiki zaposlijo sorodnike svojih kolegov. Tovrstne sorodstvene povezave pa zanikajo Franc Bogović, Milan Brglez, Ljudmila Novak, Irena Joveva in Klemen Grošelj, piše portal 24ur.

Romana Tomc in Milan Zver

Evropska poslanka Tanja Fajon je potrdila zaposlitev Špele Han, hčerke poslanca Matjaža Hana.

Milan Zver in Romana Tomc naj bi se odgovoru 'izmaknila', Tomčeva naj bi sporočila le, da so njeni asistenti zaposleni skladno s pravili Evropskega parlamenta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  30 .10. 2019 ob  08: 29
Njega dni je Borut Pahor izjavil, da mu je mesto predsednika države pisano na kožo! Bilo bi zanimivo pogledat, kako je popisana koža njegovega sina! :)
Motoviltz |  29 .10. 2019 ob  14: 56
Tovariši in tovarišice, temu se pa reče partijske zasluge.
So genetsko prenosljive, kot modra kri pri plemenitnežih...
vseved |  29 .10. 2019 ob  11: 41
Žan Mahnič ima partnerico?