KDO BO NASLEDIL LEGENDARNO BATANO? Takšne so zahteve občine do novega najemnika

Piran

Zaprtje legendarne picerije na eni najlepših piranskih lokacij je mnoge užalostilo, vendar se na njenem mestu kmalu obeta nova zgodba. Piranska občina pripravlja javni razpis za oddajo v najem lokala, v katerem je domovala Batana. Izhodiščna najemnina znaša približno 1.600 evrov mesečno, od novega najemnika pa pričakujejo, da bo nadaljeval z visokokakovostno gostinsko ponudbo.  

V kabinetu župana Andreja Korenike priznavajo, da so bili ob odločitvi Hotelov Bernardin o prenehanju delovanja gostinskega lokala in prenehanju najema negativno presenečeni. "Kljub prvotnemu interesu za podaljšanje najemne pogodbe so iz Hotela Bernardin sporočili, da zaradi objektivnih razlogov ne morejo nadaljevati najemnega razmerja. Vse aktivnosti so bile sicer izvedene pravočasno, nas je pa kljub temu njihova dokončna odločitev negativno presenetila," so zapisali.

O tem, da bi nepremičnino prodali, ne razmišljajo. "Občina želi nepremičnino še naprej oddajati v najem in o prodaji ne razmišljamo." Ob tem so potrdili, da so že začeli s postopki za oddajo prostora v najem. Zaradi atraktivne lokacije na občini pričakujejo pozitiven odziv, nekaj gostincev pa se tudi že zanima za najem.

Prav tako je že določena izhodiščna najemnina. "Po prejetju cenitvenega poročila smo določili izhodiščno najemnino in pripravili vse potrebno za javni razpis," navajajo. Izhodiščna najemnina za poslovni prostor tako znaša 1.615,81 evra na mesec. Taksa za uporabo obeh javnih površin, torej terase pod arkadami in terase ob cesti pod stopnicami, pa znaša za obdobje od 13. junija do 3. novembra 2.641,35 evrov za pet mesecev.

Občina ima tudi določena pričakovanja oziroma zahteve do novega gostinca, ki bo dobil lokal v najem. V prvi vrsti, da bo nadaljeval z visoko kakovostjo gostinske ponudbe. "Pričakujemo, da bo novi najemnik nadaljeval z visoko kakovostjo gostinske ponudbe in se zavzemal za ohranjanje dobrega imena prostora. Prav tako je pomembno, da bo spoštoval vse lokalne predpise in standarde ter aktivno prispeval k skupnosti," še dodajajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  18 .06. 2024 ob  13: 29
14
Sej je bla mesnica. Mesnica Damjani. Pa jo je moral zapret! Zakaj že? Aja politika Pirana. Večkrat sem že napisal da uničujejo Piran do konca! Že tako ni nič kaj prijetno več tam, še vsako leto bolj zjebejo situacijo.
Iniciativa za pravičen Piran |  18 .06. 2024 ob  08: 45
Kaj pa mesnica? Koliko časa bomo morali v Piranu še čakati na njojQuery1123003633039626769774_1718693034747? Sicer pa, zakaj bi jedli meso, če bomo imeli pice.