KDAJ IZOLSKO KROŽIŠČE? Vse je odvisno od lastnikov območja

Izola

Po prvotnih napovedih bi moralo novo krožišče pri izolski komunali, na novi upadnici s hitre ceste, stati že avgusta. A zapletlo se je z gradbenim dovoljenjem, zato so opozicijski občinski svetniki od župana Igorja Kolenca terjali pojasnila, ki so jih dobili na četrtkovi seji. Zadeva je zdaj v rokah stranskih udeležencev.

Začetek novembra so ustavljena dela na krožišču na Industrijski ulici v Izoli tako razbesnela izolsko opozicijo, da so zbirali podpise za sklic izredne seje občinskega sveta. Predstavniki strank Izola je naša, SDS in Lista Izolani so namreč od izolskega župana terjali odgovore na vprašanja, kako se je lahko izgradnja nove mestne vpadnice tako zakomplicirala. “Pričakujemo, da bo župan podal podrobno informacijo, kakšne disciplinske ukrepe je sprejel ali izvedel, saj je nesporno, da je občina pristopila h gradnji brez ustreznih dovoljenj, brez ustreznih soglasij in to celo na tujem zemljišču,” so opozicijski svetniki pred sejo zapisali v pismu.

Občina Izola je na upravno enoto podala tudi vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za manjše krožišče pri Komunali Izola. Na tem območju, ki je premoženjsko-pravno neurejeno, so stranski udeleženci (večinoma obrtniki) zahtevali nemoten dostop. Zato je občina prevzela vlogo mediatorja in z Mercatorjem sklenila služnostno pogodbo ter pridobila izjavo o nemotenem in brezpogojnem dostopu do območja pri manjšem krožišču.

Župan jim je informacije o gradnji in zaustavitvi gradnje krožišča podal na redni seji minuli četrtek. Vodja urada za gospodarstvo, investicije in komunalni razvoj, Tomaž Umek, je svetnikom podrobno predstavil kronološki potek dogajanj na področju vpadnice in krožišča pri Komunali Izola s treh vidikov: pravnega, tehničnega in postopkovnega, s čimer je pojasnil zakaj je prišlo do neljube situacije ustavitve del na območju v juliju letos.

Še za mesec gradbenih del

Spremenjeno gradbeno dovoljenje za vpadnico je so pridobili 8. septembra 2015. Svetniki pa so se želeli seznaniti s končnim rokom zaključka del, na kar jim je župan Igor Kolenc odgovoril, da je sedaj zadeva v rokah stranskih udeležencev – 32 lastnikov območja. Ti imajo namreč pravico, da se pritožijo na novo gradbeno dovoljenje, kar bi povzročilo zamik pri nadaljevanju projekta. Gradbenih del je sicer še za približno mesec dni.

Deli novico:

jebiveter |  01 .12. 2015 ob  08: 37
..neposobna občinska uprava brez primere.. nezmožnost dokončanja enega krožišča, ki bi moralo že zdavnaj biti narejeno..pa da niso vedeli da je treba gradbeno uredit..Medtem so se pa na uradni spletni strani na široko razpisali kako je krožišče Jagodje dokončano..Ja.. zato ker ga je DRSi financirala in dokončala..
http://izola.si/medijsko-sredisce/novice/krozisce-v-jagodju-zakljuceno-predcasno/
Izola v zatonu..
JAVI SE IZOLA |  01 .12. 2015 ob  01: 56
JEBES PALME HOCEMO SVOJO IZOLO NAZAJ
SD |  29 .11. 2015 ob  15: 29
SD stranka je Izolsko in Piransko občino opustošila do kraja... pa še tri leta je do naslednjih volitev. Ljudje, dajte dobro premislit koga volite naslednjič.
Isolano |  29 .11. 2015 ob  14: 58
-1
V Izoli je perša situacija že vrsto let. En drugemu lažejo, da bolj ne znajo. Tipično ghost city. En kup shizofrenije in psihopatije in to je vse. Nič ljubezni, ne druženja. Denar je vse pokvaril, vseeno Isola che non c'e ima Dušo.
spet |  29 .11. 2015 ob  14: 11
bojo služle občinske odvetnice, ex odvetnice in kompanija! Bravo rdeče brigade ki ste volile te Vole, pardon, Boškarine!
Koprcan |  29 .11. 2015 ob  10: 54
Ja morajo si prvo malo nabit place .. Kak mesec zasluzit da bi lahko rekli ja zdaj lahko delate..
jure |  29 .11. 2015 ob  08: 17
A Umek, da bo uredil. Bo, ja, čez 5 ali 6 let, prej nima smisla...
drizič |  29 .11. 2015 ob  06: 41
lokalni šerif
fifi |  29 .11. 2015 ob  00: 01
Nesposoben župan občine Izola. Odstop.
Miha |  28 .11. 2015 ob  19: 47
10
Morda so pa tunel prehitro končali :) :) :O
kolenc |  28 .11. 2015 ob  17: 48
!ustreli se v koleno! kar v oba, da te ne vidimo več v občini, pa hvala!
crni |  28 .11. 2015 ob  16: 12
in Izola bi urejala del ceste Izola- Koper.. haaha
1