KDAJ BODO SANIRALI PLAZ MED KORTAMI IN PARECAGOM? Dokumenti in soglasja so, nekaj pa še manjka (FOTO)

Piran

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je opozoril na "nevaren in neustrezno zaščiten" odsek ceste med Parecagom in Kortami, kjer se je že decembra 2020 sprožil obsežen zemeljski plaz. Zanima ga predvsem kdaj namerava piranska občina zadevo ustrezno sanirati, zato smo se za pojasnila obrnili nanje. 

Na delu vozišča, pod katerim se je sprožil plaz, so postavljene manjše betonske ograje, ki naleta osebnega vozila ne bi zadržale, je prepričan bralec, pod cesto pa se razteza globok prepad. "Že več kot dve leti je od zemeljskega plazu, od takrat ni nobene spremembe," poudarja.  

Na piranski občini so potrdili, da se plaz nahaja na območju, ki je v njihovi pristojnosti. "Občina je po sprožitvi plazu naročila projektno dokumentacijo za izvedbo gradbenih del za sanacijo plazu in ceste. Projektna dokumentacija je izdelana, pridobljena pa so tudi potrebna soglasja," so navedli in dodali:

 

"Trenutno poteka odkup potrebnih zemljišč in pridobitev služnosti za odvodno meteorno kanalizacijo za izvedbo gradbenih del. Plaz je treba drenirati in odvesti padavinske vode z območja, kjer se plazišče nahaja, zato je predvidena meteorna kanalizacija z iztokom v hudourniški potok v dolini pod plazom (severno). Za ustreznejšo označitev bo poskrbljeno."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SonjaK |  10 .02. 2023 ob  09: 06
Nekaj pa ja morajo pustiti za naslednji mandat. Prej ne načrtujejo obiska teh "odročnih" koncev.