KDAJ BODO ODPRLI TUDI FITNES CENTRE? "Ni več nobene logike, da nas držijo zaprte," pravi Madžarovič

Koper

Fitnes zveza Slovenije je v petek na vlado naslovila poziv z naslovom Ali Slovenija skrbi za zdravje svojih državljanov? V fitnes zvezi vlado pozivajo, naj ob rahljanju ukrepov razmisli o vnovičnem odprtju vadbenih centrov, ki ostajajo z zaklenjenimi vrati zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Pozivu se pridružuje tudi Koprčan Dejan Madžarovič, ki v tem, da fitnesi ostajajo zaprti, ne vidi več nobene logike.

"Fitnes ne predstavlja le prostora, temveč način življenja, ki temelji na zdravju, dobremu počutju, psihičnemu in fizičnemu, preventivi pred poškodbami ter izboljšanju socialne note. Gre za povezovanje skupnosti, zagotavljanje delovne sile, zmanjševanje kriminala. Fitnes je eno izmed pomembnejših področij, ki skrbi za krepitev zdravja za vse," poudarjajo v zvezi za fitnes.

To poudarja tudi eden od lastnikov fitnes centra v Kopru Dejan Madžarovič: "Naša vloga ni le navidezna, ampak ima globlji pomen. Smo tako rekoč podaljšana roka zdravstva, takoj za fizioterapijo. Ljudje pridejo k nam na rehabilitacijo." Kot pravi, je sam prvi, ki zagovarja zdravje, a glede na epidemiološko sliko v Sloveniji, ne vidi več nobene logike, da fitnesi ostajajo zaprti.

Dejan Madžarovič

Kot pripoveduje Madžarovič, so sami že 1. marca, torej dva tedna pred razglasitvijo epidemije, uvedli "covid pravila" - razkužila in obvestila"Za naše ustanove je vedno veljal visok nivo higiene in čistoče," poudarja sogovornik. Sam je upal, da bo vlada dovolila odprtje fitnesov 18. maja, a za zdaj še niso dobili odgovora ali datuma, kdaj bodo spet lahko odprli svoja vrata. Ob tem Madžarovič pojasnjuje, da je njihova "visoka sezona" v marcu, aprilu in maju ter da si v poletnih mesecih gneče v fitnesih ne obetajo. Vse skupaj, tudi s tem, da tisti, ki svojih prostorov ne najemajo od občin, niso upravičeni do odpisa najemnine, vodi v propad marsikaterega fitnesa, pravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SudoMaGodo |  12 .05. 2020 ob  21: 24
15
"Za naše ustanove je vedno veljal visok nivo higiene in čistoče,"
:D scusatemi se rido...