KDAJ BO KONČAN OBMORSKI PARK V ŽUSTERNI? Konsolidacija tal in posedanje nasipa še vedno poteka; občina je odločila to (FOTO)

Koper

Območje med ustjem Badaševice in Žusterno, ki ga Mestna občina Koper preureja v urbani obmorski park, že dobiva končno podobo. Večji del ureditve, vključno s skalometom in dostopi do morja, bo sklenjen do poletja. Končno zunanjo ureditev bo občina, na podlagi ugotovitev geomehanskega poročila, zamaknila v jesen.

V okviru geomehanskega nadzora so inženirji namreč ugotovili, da konsolidacija tal pod nasipi in posedanje nasipa še vedno poteka. To je razlog, da so pred izvedbo končne ureditve predlagali še predvidoma 120 dni posedanja, kar bi zaključna dela na obmorskem parku preneslo prav v sredino tega poletja.

Ker sta turistična in gostinska dejavnost v občini zaradi omejitvenih ukrepov za zajezitev epidemije bolezni covid-19 že zdaj v zelo težkem položaju, si občina njihove dejavnosti ne želi dodatno oteževati z odprtim gradbiščem na eni izmed najprivlačnejših lokacij v Kopru. Zaradi tega bo večji del naložbe izpeljala do poletja. Zaključna dela, kot so zasaditev dreves, ureditev parkovne poti, namestitev urbane opreme ter umestitev tribun ob morju, bo preložila na jesen. Na ta način bo poskrbela za dodatno stabilizacijo terena in se izognila možnosti kasnejših nepredvidenih posedanj.  

Do poletja bo v celoti uredila skalomet, postavila velike betonske plošče (prefabrikate) in na dveh mestih uredila prodnat dostop do morja. Poleg tega bo uredila tudi kolesarsko stezo in jo zaradi varnosti speljala čez parkirišče. Medtem bo pešpot vzpostavila tik ob parku. Ob tem bo v neposredni bližini zagotovila tudi pogoje za postavitev začasnih sanitarij ter gostinskega objekta, so sporočili z občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  04 .05. 2021 ob  21: 08
2017 je občina tam dobila gradbeno dovoljenje za gradnjo marine. Hvala Popo, da smo te končno spokali in bomo ljudje dobili eno normalno plažo namesto marine za izbrance. Brez Kroštole, brez pobiranja provizij. Od kar te ni, je svet lepši.