KBM lizing prevzel hotel

KBM lizing je zaradi skoraj treh milijonov evrov neplačanih obveznosti lizingojemalca Zvoneta Antona Štormana danes prevzel njegov Hotel Štorman v Celju. Prostore, blagajne in logistična vozlišča hotela so danes zapečatili, hotel pa bo ostal zaprt, dokler ne bo natančno pregledano njegovo stanje, inventar in blagajniško poslovanje.

Pravni zastopnik KBM lizinga Franci Matoz je pojasnil, da so dosedanjega lizingojemalca neštetokrat vabili, naj poravnava svoje obveznosti, kasneje pa tudi, naj se izseli, oz. prepusti hotel v skladu s pogodbo, ki so mu jo odpovedali že v začetku lanskega leta, so sporočili iz družbe Administrator.

Štorman pa ni upošteval pozivov za izselitev, temveč je v hotelu, ki se je pred njegovo vselitvijo imenoval Celeia, še naprej opravljal hotelsko in gostinsko dejavnost.

"Njegove obveznosti do KBM lizinga pa so samo naraščale. Tako nam je preostal samo še ukrep prevzema hotela, ki smo ga realizirali danes zjutraj," je pojasnil Matoz.

Že 245 dni ima blokirane vse račune

Matoz je v izjavi za medije povedal, da je KBM lizing že februarja lani Štormanu odpovedal pogodbo o lizingu zaradi neplačevanja obveznosti v višini okoli 2,9 milijona evrov. Ker ima Štorman že 245 dni blokirane vse transakcijske račune, se je KBM lizing odločil problem rešiti. Hotel je tako predal novemu lastniku družbi Administrator, ki pa je hotel do nadaljnjega zaprla.

Po Matozovih napovedih bo KBM lizing kot dober gospodar skrbel za poplačilo svojih terjatev, če bo to mogoče. Z ostalimi gostinskimi lokali pa Štorman še naprej posluje, ker KBM lizing nima nič opraviti s temi lokali, je še dejal Matoz.

V KBM lizingu so se sicer odločili, da hotela ne bodo prevzeli sredi decembrskega vrveža, ampak v začetku januarja, ko je gostinski in hotelski utrip v Celju na najnižji točki v letu.

Zamuja z izplačili plač

Iz družbe Administrator pa so v sredo sporočili, da Štorman svojim zaposlenim že za več mesecev zamuja z izplačili plač, bistveno dlje pa zanje ni poravnal niti prispevkov na plače. Po njihovih navedbah je Štorman tudi na seznamu davčnih dolžnikov, in sicer v razredu tistih posameznikov, ki davkariji dolgujejo več kot milijon in manj kot 10 milijonov evrov.

Ne glede na to pa vse njegove gostilne in hotel Štorman v Celju ves čas poslujejo nemoteno, še navajajo v Administratorju.

Deli novico: