KAZENSKA OVADBA ZOPER STEVANOVIĆA OVRŽENA: Voditelj Resni.ce napoveduje tožbe zaradi nezakonitega pridržanja

Slovenija

Okrožno državno tožilstvo v Kranju je zavrglo kazensko ovadbo zoper predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića, ki jo je policija podala zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju, so sporočili iz omenjene stranke. Stevanović je prepričan, da je bil med protesti 5. oktobra pridržan nezakonito, zato napoveduje tožbe.

Zoran Stevanović

Med protestnim shodom 5. oktobra lani, ki se je sprevrgel v nasilje, policija pa je uporabila veliko prisilnih sredstev, so tri osebe pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Med njimi sta bila glasbenik Zlatan Čordić, ki je imel pred tem govor na shodu, ter predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je pozival na shode.

Zoper Stevanovića, ki se je tedaj sam zglasil na policiji, so odredili policijsko pridržanje, na njegovem domu in v prostorih stranke Resni.ca pa opravili hišne preiskave. Generalna policijska uprava je zoper njega podala kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju.

Okrožna državna tožilka pa je 24. decembra kazensko ovadbo zavrgla. Kot so prepričani v stranki Resni.ca, to dokazuje, da je bil Stevanović pridržan protizakonito, prav tako pa so bile protizakonito opravljene hišne preiskave.

Policija je bila po njihovih navedbah že pred prijetjem Stevanovića seznanjena z dokumentom tožilstva, ki je opozarjal na to, da ni storil nobenega kaznivega dejanja. "Policija, vodena s strani vlade, je bila torej seznanjena, da ni nobenih elementov kaznivega dejanja, pa je kljub temu zoper Stevanovića po odredbi notranjega ministra Aleša Hojsa in predsednika vlade Janeza Janše pompozno odredila pridržanje, ki je trajalo kar 47 ur, opravljala hišne preiskave pred TV kamerami in zasegla vso računalniško opremo, zapiske in ostalo, kar ni imelo nobene zveze s protesti," so v stranki zapisali v sporočilu za javnost.

Aleš Hojs

"Gre za prvo politično obračunavanje preko represivnih aparatov z določenim politikom in stranko v zgodovini Slovenije," so še zapisali in dodali, da je Stevanović tudi prvi človek, ki je bil osumljen tega kaznivega dejanja. Ker je Stevanović prepričan, da so bili pridržanje in hišne preiskave nezakoniti, je napovedal tožbe, ki jih bo vložil sedaj, ko je postopek zoper njega ustavljen. "Treba bo ugotoviti tudi osebno odgovornost vpletenih, če ne prej, po volitvah," so še zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  02 .01. 2022 ob  18: 22
resni.ca, SDS podtaknjenec!!!
Stiv Rivs |  02 .01. 2022 ob  17: 51
Slična zgodba se je zgodila v Italiji, toda z drugačnim zaključkom.
Voditelja italijanskih fašistov sta na no-vaxx shodu hujskala ljudi k uporu.
Sledil je divji napad na sedež sindikata.
Danes sta voditelja in še par nacistov v priporu.
Sledilo bo sodišče in gotova sodba z zaporom.

Pri nas kaznujejo policaje in plačujejo odškodnine nacistom , ker so bile kršene njihove človekove pravice,
Čaka nas res bleščeča prihodnost, kot pravi maršal.
td |  02 .01. 2022 ob  17: 28
-3
@manemebasat, .. ha ha ha .. prej ti nisem jaz, vidim pa, da se je kar nabralo enih minusov. Z veseljem sem dodal še svojega. :-) Drugače pa ja, ti dajaš nov pojem besedam kreten in kretenizem. Si pač bolnik, samo se na zavedaš.

Po takih kot si ti je nastala tista, da ne boli, ko umreš. Ne veš, da si umrl, ne trpiš. Trpijo drugi. No, podobno je, ko si zabit, trpijo vsi okoli.
manemebasat |  02 .01. 2022 ob  16: 57
Vi mi kar talajte minuse, me boli kurec, ovce zahojene, zatiskate si oci in usesa, ker nocete sprejeti dejstva, da so vas nategnili. In bolj kot ste ubogljivi, prej bodo ti kriminalci uspeli vzpostaviti agendo 2030. Novi svetovni red. Ti kriminalci to ze nekaj casa odkrito objavljajo a vi, ovce zahojene slovenceljske nic ne veste o temu, vse kar ''veste'' ste prebrali na teh gnilih podkupljenih portalih. Oh in na najvecjemu krivcu/prenasalcu lazi in pranja mozganov TELEVIZORJU! OVCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
manemebasat |  02 .01. 2022 ob  16: 51
Ah pa se to ... odvzeli nam bodo vso lastnino! Sledite politicnemu dogajanju v Franciji letos p boste videli o cemu govorim.
manemebasat |  02 .01. 2022 ob  16: 07
-2
Kar pripravite se na obvezne digitalne denarnice, socialni ogljikov kredit, ce ne bos ''priden'' ti bodo lahko vzeli pravice, denar, diplome, spricevala, to zlagano plandemijo so potrebovali samo za postopoma kratit pravice in uvajat/navajat ovce na represijo. Ce bi vam rekel pred dvemi leti, da bomo v Sloveniji imeli sloj ljudi, ki ne bo smel v resatavracije ali na bencinske crpalke? Kaj bi rekli? Isto, kar mislite sedaj po mojem prvem komentarju. Da sem zmesan in da so to vse konspirativne teorije. A naj vam bo jasno DA SE BO VSE TO ZGODILO! In se marsikaj drugega. In kdo bo kriv? VI, ki ste ubogljivo podlegli represijam teh kriminalcev. Janez, Borat, vsi tej kurcevi ministri in epidemiologi, celo mo ne kot Pisot. Ce ne odprete oci, je game over. Mark my words!
manemebasat |  02 .01. 2022 ob  15: 03
-10
Hej ti kret en, ki si mi dal minus, a si sploh prebral novico na dailyexpose? Tam je tudi link na uradno vladno objavo. Mona zafu kana! IQ60!
manemebasat |  02 .01. 2022 ob  14: 24
-12
dailyepose.uk

Nemska vlada je objavila studijo ki pravi, da bodo ljudje, polno cepljeni do konca januarja 2022 razvili AIDS.
ManofSteel |  02 .01. 2022 ob  13: 52
Citiram: Po Svetinovih trditvah je že v ponedeljek pred protesti tožilstvo zaprosila za prijetje Stevanovića zaradi nevarnosti izgredov, kar pa je preprečila vodja ljubljanskega tožilstva Katarina Bergant. Evo katera podgana dela proti narodu !! Komunisti !!
ManofSteel |  02 .01. 2022 ob  13: 31
"Okrožna državna tožilka pa je 24. decembra kazensko ovadbo zavrgla." Katera pa ? Ime in priimek ? Da vidimo komu pripada ta tožilka !
manemebasat |  02 .01. 2022 ob  13: 16
-11
@td Cepil si se trikrat in od sedaj naprej se bos se trikrat vsako leto, proti virusu, ki ne obstaja. Ti pa nisi nasedel nicemur hahahahaha
 |  02 .01. 2022 ob  13: 02
znan slovenski vplivnež

1