KAZEN ZA UBOJ GAŠPERJA TIČA JE BILA PREMILA: Pritožbeni senat Cakiću dodal še leto in pol zapora

Kronika

22-letni Stefan Cakić je bil zaradi uboja Gašperja Tiča – zagrešil naj bi ga v bistveno zmanjšani prištevnosti – obsojen na osem let in pol zapora. Po neuradnem poročanju Dela naj bi mu pritožbeni senat zvišal kazen na deset let zapora.

Tožilstvo je pred dnevi na seji višjega sodišča navedlo, da je bila kazen, ki jo je Stefanu Cakiću izreklo okrožno sodišče, 'prenizka, premila in nepravična'. Menilo je, da je kazenski senat okrožnega sodišča upošteval preveč olajševalnih okoliščin in prezrl, da je bil Cakić pri 18 letih v tujski legiji, kjer so ga spremenili v 'izurjen stroj za ubijanje'. Predlagalo je 12 let zapora, poroča časnik.

Cakićeva obramba je ocenila izrečeno kazen okrožnega sodišča kot prestrogo, saj po njihovem mnenju sodišče ni upoštevalo, da se je med Cakićem in Tičem dogajalo nekaj, zaradi česar se je Cakić počutil ogroženega. Tujski legiji pa naj bi se pridružil zaradi mladostnega, nezrelega in infantilnega avanturizma, kmalu spoznal, da to ni zanj in dezertiral.

Sodišče: kar je zgodilo med Tičem in Cakićem, je bilo vse prostovoljno

Senat višjega sodišča naj bi se po poročanju Dela strinjal, da je bila kazen, izrečena Cakiću na prvi stopnji prenizka, zato jo je zvišal na deset let zapora.

Spomnimo, Cakić je bil obtožen, da je junija lani pod vplivom alkohola in kokaina v stanovanju takrat 44-letnega Gašperja Tiča s 33 cm dolgim kuhinjskim nožem večkrat zabodel v Tičeve vitalne organe. Dva vboda sta predrla pljuča in povzročila smrt. Cakić naj bi se nato oprhal in odšel do bližnje trgovine, kjer je prodajalca zaprosil, naj pokliče policijo. Pred sodnim senatom okrožnega sodišča je krivdo za Tičevo smrt priznal in pripomnil, da bi priznanje uboja pomenil, da si je želel 'gospodove smrti', kar pa naj ne bi bilo res.

Senat okrožnega sodišča je ugotovil, da je bilo vse, kar se je zgodilo med Cakićem in Tičem prostovoljno.

Deli novico:

eee |  12 .10. 2018 ob  17: 53
naši sodniki očitno verjamejo v ponovno rojstvo. In policija bi morala poiskovati, torej kje je dobil drogo in s kom prijateljuje ta morilec...
kawasaki |  11 .10. 2018 ob  12: 08
še 10 let je premalo za uboj....halooo to je lahko samo prinas v sloveniji možno.....30 let iz prve.....
@Psiho |  11 .10. 2018 ob  11: 25
jah.. vprašanje... če bi mene kdo hotel posiliti.. ne vem kako bi se končalo. za nič ga ni.. kar tako..
Psiho |  11 .10. 2018 ob  10: 33
22 let, pa ze morilec. Takega psihota bi bilo potrebno zdraviti do konca zivljenja.
popolna |  11 .10. 2018 ob  09: 50
-2
neumnost višanja kazni. Je, pa vsaj utišal nekoga!