KAZEN ZA SMRT VISOKO NOSEČE 27-LETNICE: Vozniku osem let in osem mesecev zapora

Kronika

Povzročitelj oktobrske hude prometne nesreče na Nasipni ulici v Mariboru, v kateri je umrla 27-letna ženska v visoki nosečnosti, dva dni pozneje pa tudi njen novorojenček, bo moral v zapor za osem let in osem mesecev, so za STA povedali na tožilstvu. Z 29-letnim Mariborčanom so sklenili sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodišče sprejelo.

Kot je danes pojasnila namestnica vodje mariborskega tožilstva Januša Kušar Rotman, je bil z obtoženim sklenjen sporazum, s katerim je ta priznal krivdo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Mariborsko tožilstvo je v sporazumu predlagalo, da mu sodišče izreče osem let in osem mesecev zapora ter stransko kazen enoletne prepovedi vožnje za vse vrste motornih vozil, pri čemer se čas prestane zaporne kazni ne všteje v čas trajanja stranske kazni.

Mariborsko sodišče je na torkovem predobravnavnem naroku sporazum sprejelo in obtoženemu v celoti izreklo predlagano kazen, je še pojasnila Kušar Rotmanova.

Do hude prometne nesreče je prišlo 27. oktobra lani, ko je pijani voznik na prehodu za pešce na Nasipni ulici zbil 27-letno nosečnico in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Dva dni po njeni smrti je umrl še novorojenček, ki so ga zdravniki uspeli rešiti s carskim rezom.

Policisti so pri vozniku opravili test vinjenosti, ki je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  15 .02. 2019 ob  13: 56
Premila kazen ! Gede na to, da je še vedno na naših cestah preveč vinjenih oseb, da ne omenjamo telefone za volanom. Dobesedeno v naselju opažam vsak drugi avto (voznik7voznica) uporablja telefon med vožnjo ! Ljudje še vozit ne znajo z dvemi rokami na volanu, kaj šele s tzelefonom ! Da bi imel/a kaj v glavi, tega ne bi počel/a !!!