KATRA REKORDERKA NOVIM DOBRODELNIM PODVIGOM NAPROTI: Družina Fratar jo je danes predala novemu lastniku (FOTO)

Slovenija

Družina Fratar iz Dravograda, ki je z avtomobilom Renault 4, znano kot katra, v dobrodelni akciji zbrala 275.000 evrov, je danes starodobnika predala novemu lastniku, Tomažu Habjanu iz Selc iz Občine Železniki. Ta jo bo namenil tako za dobrodelne aktivnosti kot za promocijo občine. Sprejem katre v Selcah pripravljajo za petek.

Habjan je ob današnjem prevzemu slavnega starodobnika povedal, da katre na novo dražbo ne bodo dali, bodo pa vseeno z njo zbirali dobrodelna sredstva.

Z Občino Železniki so se, kot je dejal, dogovorili, da bodo naredili stekleni paviljon, pod katerim bodo bolj dolgoročno katro postavili za oglede in s tem promovirali občino. Njegov sin, ki je tetraplegik, pa bo s katro sodeloval na različnih preventivnih aktivnostih in drugih akcijah. Ta dobrodelna nota bo na ta način bolj dolgoročna, je v izjavi medijem dejal Habjan.

Objavil/a Katra Fratar dne Sreda, 19. april 2023

Habjana je izmed več kot 5100 donatorjev, ki so v okviru akcije Katra - drugi krog dobrodelna sredstva nakazali na račun dravograjske območne organizacije Rdečega križa, na zaključni prireditvi akcije 4. aprila v Dravogradu izžrebal nekdanji predsednik republike in tudi nekdanji lastnik tega avta Borut Pahor.

Družina Fratar je namreč za starodobnika v okviru Pahorjeve dobrodelne akcije Katra za dober namen na dražbi plačala 60.000 evrov, družina pa je nato s katro zagnala novo dobrodelno akcijo, v okviru katere so trije bratje Fratar z njo prepotovali Koroško in se srečali s številnim donatorji in podporniki.

Zbrana sredstva, ki so presegla vsa njihova pričakovanja, so razdelili društvu Junaki 3. nadstropja in Inštitutu zlata pentljica, ki sta vsak prejela po 68.750 evrov, ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki je za nakup nove gama kamere prejela 137.500 evrov. Sredstva so jim po opravljenih formalnostih nakazali ta teden, nazadnje danes še bolnišnici, je STA povedal Sandi Fratar.

Ob današnji predaji je dejal še, da so se v času akcije precej navezali na katro, hkrati pa so veseli, da gre, kot je dejal, v prave roke.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija