KATERI KOPRSKI VRTIČEK JE NAJLEPŠI? Znano bo na zaključni prireditvi z glasbeno-kulinarično poslastico

Koper

Natečaj za najlepši vrt v mestu Odprti vrtovi Kopra 2018 se je zaključil. Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi to nedeljo na dogodek Odprti vrtovi Kopra, v okviru katerega se bo ob dobrem vinu, hrani in glasbi pokukalo v skrite zelene oaze Kopra.

Prireditev se bo pričela ob 16. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnice v višini 6 evrov prejeli kozarec za pokušanje vin. S pomočjo strokovne komisije v sestavi vodje ljubljanskega botaničnega vrta Jožeta Bavcona, krajinskega arhitekta Etbina Tavčarja ter Jadrana in Darinke Čali, ki sta zmagala na natečaju za najlepši vrt leta 2016, se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih ter izbrali letošnjega zmagovalca.

Obiskovalci vrtov so vljudno vabljeni, da med sprehodom tudi fotografirajo svoje najljubše zelene kotičke in fotografije posredujejo na elektronski naslov odprtivrtovi@gmail.com. Organizatorji bodo izbrali najlepše, ki bodo objavljene na Facebook strani Odprtih vrtov Kopra.

Letos bo na dogodku ponovno poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico Lov na zaklad po zelenih oazah Kopra, ki bo namenjena šolskim otrokom. V okviru iskanja se bodo otroci seznanili z mediteranskim rastlinstvom, izbrali najljubši vrt ter pripravili presenečenje za vse udeležence dogodka. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do petka, 14. septembra 2018. Število mest je omejeno. Za varstvo otrok bo poskrbljeno.

Zaključna prireditev, na kateri bodo razglasili tri najlepše vrtove v mestu 2018 in jo bo povezoval Blaž Maljevac, voditelj z Radia Koper, se bo pričela ob 18.30 na vrtu samostana sv. Ane, kjer se bo odvil tudi koncert odlične vokalistke Lane Petrovič in kitarista Kima Babiča. Zmagovalci bodo s strani javnega podjetja Marjetica Koper prejeli vrednostni bon za nakup v Vrtnariji Marjetica. Nagradni sklad znaša 500 evrov, od tega najlepši vrt prejme bon v višini 300 evrov, drugouvrščeni in tretjeuvrščeni pa vsaka po 100 evrov.

S prireditvijo, ki jo finančno podpira Mestna občina Koper, si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

Deli novico: