KATERI JE SKRITI BISER ŠT. 1 MED SLOVENSKIMI TURISTIČNIMI PAKETI? Tuji turisti izbrali Domačijo Butul z Manžana

Slovenija

Radio SI, ki deluje v okviru RTV Slovenija in oddaja tudi v angleščini in nemščini, je organiziral akcijo Slovenia's hidden gems 2018, v kateri so poslušalci in obiskovalci njihove spletne strani izbirali tujim turistom pogosto nepoznane dragulje slovenskih turističnih destinacij, katerih turistične pakete je preizkušalo osemnajst parov tujcev. Ti so prvo mesto namenili paketu Okusi Sredozemlja slovenske Istre Domačije Butul z Manžana.

Domačija Butul obiskovalcem ponuja zeliščni vrt z več kot petdesetimi vrstami zelišč, oljčni nasad in domače oljčno olje, refošk in malvazijo ter lokalno pridelano hrano, ki je pripravljena na vrhunski način. Drugo- in tretjeuvrščena turistična paketa od skupno osemnajstih sta bila Doživetje laškega kraft piva in Gourmet Over Mura. Vsi finalisti so prejeli priznanja in lončarske izdelke Centra domače in umetnostne obrti iz Slovenske Bistrice.

Po dobrem odzivu prve akcije Radio SI pripravlja njeno nadaljevanje v letu 2019. Poslušalci in ponudniki, ki želijo predlagati oziroma prijaviti unikatne lokacije in turistične pakete, ki jih tuji turisti nikakor ne bi smeli spregledati, lahko obrazec s svojim predlogom izpolnijo tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija