KATASTROFALNE RAZMERE PO POTRESU V EGEJSKEM MORJU: 49 mrtvih, 896 ranjenih, vrstijo se popotresni sunki (FOTO, VIDEO)

Kronika

Po petkovem silovitem potresu v Egejskem morju število žrtev na zahodu Turčije še naprej narašča. Turške oblasti so danes sporočile, da je potres na območju Izmirja zahteval 49 življenj, poškodovanih je 896 ljudi, območje pa še naprej stresajo popotresni sunki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V turškem mestu Bajrakli, ki ga je potres najbolj prizadel, reševalci danes nadaljujejo iskanje morebitnih preživelih. Vendar pa se upanje, da bodo pod ruševinami stavb našli preživele, zmanjšuje, je sporočila turška vladna agencija za nesreče.

Potres z epicentrom med Samosom in turško obalo, ki mu je kasneje sledil manjši cunami, je najhuje prizadel predvsem zahodno obalo Turčije in območje Izmirja, tretjega največjega turškega mesta z več kot tremi milijoni prebivalcev.

Manj prizadeta je bila grška stran. Na Samosu sta umrla najstnika, ki sta se vračala iz šole, nanju pa se je zrušila stena, več ljudi je utrpelo poškodbe. Z območja so sicer poročali predvsem o gmotni škodi, kot so poškodovane stavbe, in poplavah zaradi cunamija.

STROKOVNA DIREKTORICA ZD KOPER: "Biti okužen še ne pomeni, da boš dejansko zbolel za koronavirusom"

Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, kaj pričakujete in kaj lahko vsak posameznik naredi za lastno zaščito? Epidemiološka slika v Sloveniji je slaba. Vsak dan zabeležimo skoraj 2000 na novo okuženih s koronavirusom, kar upravičeno vzbuja skrb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  01 .11. 2020 ob  21: 03
erdogančič, tudi ljubljeni ti ni uspel pomagati, in ti tudi ne bo, ker si pokvarjen in zatelebljen !