KARABINJERJI PRIJELI TROJICO, KI JE TERORIZIRALA TRŽAČANE: Z noži in v spremstvu psov so se spravljali na mladino (FOTO)

Kronika

Tržaški karabinjerji so po aktivni preiskavi aretirali tri mladeniče, ki so v mesecu septembru terorizirali predvsem mlajše prebivalce Trsta. Gre za tri italijanske državljane, Tržačana N.M. in E.G. ter Videmčana A.C.. Za stare znance policije je bil odrejen pripor.

Trije mladeniči, stari malo več kot 20 let, so odgovorni za tri rope na območju Trsta, so ugotovili karabinjerji. Preiskavo je sprožil prvi incident, ki se je zgodil 5. septembra v javnem parku na ulici Via Giulia in v katerem je vsaj eden izmed osumljenec napadel dva mladoletnika ter jima ukradel nahrbtnika in mobilni telefon. O dogodku, ki je povsem pretresel najstnika, smo poročali tudi mi. In ravno mlada oškodovanca sta karabinjerjem podala koristne informacije in podroben opis, ki so bistveno pripomogli k aretaciji. Karabinjerji so nepridiprava našli kar na Instagramu.

Drugi incident se je zgodil le dan kasneje. Trojica moških je napadla študenta, ko se je ta peš vračal domov po večeru, preživetem s prijatelji. Grozili so mu z dvema nožema in mu ukradli mobilni telefon. Način ropa je bil izredno podoben tistemu iz javnega parka, posnele pa so ga tudi nadzorne kamere. Tretji rop je trojica izvršila v noči s 25. na 26. september. Z nožem so napadli in oropali dve osebi, stari okoli 20 let. Ena od žrtev je bila med poskusom pobega tudi pretepena.

Žrtve so karabinjerjem povedale še pomemben detajl - storilce sta spremljala dva psa, argentinska doga in pitbull. C.A. in M.N. sta bila prijeta v Vidmu, G.E. pa v Trstu. Vsi trije se trenutno nahajajo v priporu.

"Opisani dogodki so predstavljali nenavaden preporod pojava ropov v mestu, ki je bil nekaj časa odsoten in je prav zaradi tega vzbujal zaskrbljenost pri preiskovalcih," še piše v zapisniku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija