KAR PRIPRAVITE SE: 14 dni popolnega zaprtja države? To predlaga strokovna skupina

Slovenija

Vedno glasnejše so govorice, da bo strokovna svetovalna skupina za covid-19 vladi predlagala popolno zaprtje države v aprilu. Po informacijah Televizije Slovenija naj bi državo zaprli za obdobje 12 do 14 dni.

Med predlogi strokovne skupine naj bi bila tudi omejitev gibanja na okolico doma. Izjemoma bi lahko šli še do službe, trgovine, zdravnika ali lekarne, piše spletni portal RTV Slovenija. 

Del vlade po neuradnih podatkih sicer ni naklonjen popolnemu zaprtju, med drugim zaradi predvidene gospodarske škode. Skoraj zagotovo pa naj bi se sicer prihodnji teden zaprle nekatere trgovine in gostinski lokali. Še naprej naj bi delovali proizvodni obrati, lekarne in nekatere storitvene dejavnosti.

Mateja Logar

Po besedah vodje svetovalne skupine-19 Mateje Logar so trenutno v igri vsi scenariji, od zapiranja občin do ustavljanja gospodarstva, piše portal 24ur.com. "Pripravljajo se usmeritve tudi za to možnost, da se vse zapre, tako, kot je bilo zaprto v lanskem letu. To bomo predebatirali, nič še ni odločeno, odločitev je na strani vlade," je dejala.

Končno odločitev bo vlada sprejela v nedeljo, po sestanku s predsednikom republike Borutom Pahorjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  27 .03. 2021 ob  13: 49
Ma ne pomaga nic,itak ljudje se ne drzijo priporocil in ukrepov.
Samo mutnja,prisu bo 4 val,5 val....~{n}
Jadranka Zajic |  27 .03. 2021 ob  09: 31
-9
Bravo Bržan.Javno hinavsko si priznal kako uničuješ zanalašč naše mesto.Niti minute si ne zaslužiš biti na Mok Koper .Ne rabimo takega župana.Pravi ROŽLE!!!
Obala1 |  27 .03. 2021 ob  09: 19
19
Vlada nas je.e v glavo skupaj z zdravniki ki si dajajo place nad 20 k ( vceraj bral o anesteziologu ki za prejsnji mesec zasluzil 27 k EUR ) ...pandemija se najmnanj par let da si malcek zasluzijo ...oni pa policija
hribi |  27 .03. 2021 ob  08: 46
14
Naslednjih 14 dni je ključnih.....