KAR 70 KILOMETROV BREZ STROJEVODJE: Drveči vlak prevozil pet postaj, preden so ga uspeli ustaviti (VIDEO)

Svet

Na severu Indije je v nedeljo tovorni vlak speljal brez strojevodje in se ustavil šele po več kot 70 kilometrih. Indijske železnice so napovedale preiskavo incidenta, v katerem ni bil nihče poškodovan.

Vlak s 53 vagoni, ki je prevažal kamenje, je bil na poti iz zvezne države Džamu in Kašmir v sosednji Pandžab, ko se je ustavil v Kathui zaradi zamenjave osebja. Potem ko sta strojevodja in njegov pomočnik izstopila iz vlaka, se je ta na postaji z naklonom iz neznanega razloga začel premikati, so poročali indijski mediji.

Vlak je peljal s skoraj sto kilometri na uro in prevozil pet postaj, preden so ga ustavili. Zaposleni na železnicah so med uro in pol dolgo vožnjo, med katero je vlak prevozil več kot 70 kilometrov, izpraznili celoten odsek proge in zaprli železniške prehode.

Videoposnetki drvečega vlaka, ki pelje mimo več postaj, so zaokrožili tudi po družbenih medijih.

Vlak so naposled uspeli ustaviti s pomočjo lesenih blokov, ki so jih postavili na progo, je po poročanju britanske mreže BBC povedal predstavnik indijskih železnic. Te so v povezavi z incidentom, ki ni terjal žrtev ali gmotne škode, sprožile preiskavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija