Kar 150 kriminalistov po državi lovi preprodajalce drog

Kronika

Kriminalisti in policisti danes od jutranjih ur po več krajih na širšem območju Slovenije opravljajo 22 hišnih preiskav pri članih organiziranih kriminalnih združb zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. V predkazenskem postopku obravnavajo 20 osumljencev, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Kriminalisti in policisti danes od jutranjih ur po več krajih na širšem območju Slovenije opravljajo 22 hišnih preiskav (Foto: siol.net)

Hišne preiskave potekajo v Ljubljani, Novi Gorici in Mariboru

Hišne preiskave po navedbah GPU potekajo na območjih policijskih uprav Ljubljana, Nova Gorica in Maribor. V njih iščejo dokazne predmete, ki so pomembni za dokazovanje vpletenosti osumljenih v delovanje organiziranih kriminalnih združb, ki so se aktivno ukvarjale s pridobivanjem in razpečevanjem prepovedanih drog na območju Slovenije in v tujini. Posebno pozornost bodo namenili tudi dokazom, ki bodo potrjevali povezanost kriminalnih združb in njihovega usklajenega delovanja, so pojasnili.

V današnjih aktivnostih po podatkih policije sodeluje skupno 150 kriminalistov, policistov in pripadnikov specialne enote. Več podrobnosti o preiskavi pa bodo predstavili na novinarski konferenci predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

Deli novico:

Izolan |  04 .12. 2013 ob  16: 24
radioaktivno sadje na tržnici