KAOTIČNI PRIZORI TRČENJA: Potnike vrglo iz vozila, najmanj 13 mrtvih (FOTO, VIDEO)

Kronika

V trčenju terenskega vozila, polnega potnikov, in tovornjaka na jugu Kalifornije je umrlo najmanj 13 ljudi. Oblasti so sporočile, da so na kraju nesreče naletele na kaotične prizore. Med mrtvimi je bilo najmanj deset Mehičanov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nesreča se je zgodila v bližini kraja El Centro v Kaliforniji. V terenskem vozilu je bilo po podatkih policije skupno 25 ljudi, med njimi tudi mladoletni. "Prezgodaj v preiskavi je še, da bi lahko ugotovili, kaj so delali ali od kod so prišli," je povedal avtocestni policist Omar Watson.

Območje velja za tranzitno za mehiške migrante in delavce na poti proti severu Kalifornije, kjer je večina kmetijskih površin.

Po informacijah policije je 12 ljudi umrlo na kraju nesreče, en človek pa na poti v bolnišnico. Iz lokalne bolnišnice pa poročajo o 15 smrtnih žrtvah in dodajajo, da je bilo v terenskem vozilu 28 ljudi.

Vozilo Ford expedition je sicer namenjeno prevozu največ osmih oseb. Glede na posnetke s prizorišča nesreče je tovornjak trčil v bok terenskega vozila s kalifornijskimi tablicami. Nekatere potnike je pri tem vrglo iz vozila. Nesreča se je zgodila na križišču in za zdaj ni znano, ali se je terensko vozilo ustavilo pred znakom stop.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija