KAOTIČNE RAZMERE NA NAŠIH CESTAH: Daljši zastoji pred mejnimi prehodi, obremenjene tudi stranske poti (FOTO)

Koper

Tudi ta vikend ne bo šlo brez zastojev na cestah. Ti že od jutra nastajajo iz smeri Avstrije proti Hrvaški, na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe. Med najbolj obremenjenimi so primorski mejni prehodi in ceste na Obali.

Kolona proti Portorožu.

Na primorski avtocesti je območje zastojev od Ljubljane do Logatca, pot se podaljša za približno 15 minut, poroča prometno-informacijski center (op. a. v času objave članka).

Pred Dragonjo je sedem kilometrov dolg zastoj, pred Jelšanami in Starodom je kolona dolga šest kilometrov, pred Sečovljami, Dobovcem in Gruškovjem štiri kilometre, pred Sočergo pa en kilometer.

Proti Dragonji in na mejnem prehodu je gneča že od jutranjih ur.

Čakalna doba je med drugimi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Starod in Jelšane.

Na Sočergi se za vstop v državo čaka uro do dve, za izstop dve uri. Na MP Sečovlje se tako za vstop kot izstop čaka od ure do dveh ur. Na Jelšanah se za vstop čaka do 60 minut, za izstop pa več kot dve uri. Na Dragonji je za vstop potrebno počakati uro do dveh ur, za izstop pa več kot dve uri. Več kot dve uri se za izstop čaka tudi na Starodu, za vstop pa do 60 minut, poroča spletna stran promet.si.

Nekateri se gneči na obalnih cestah skušajo izogniti po stranskih poteh - tudi tam je posledično promet zgoščen.

Zastoje je pričakovati tudi v nedeljo, zlasti popoldne, in sicer v smeri iz turističnih krajev proti urbanim središčem, saj se končujejo počitnice za del Nemčije in del Češke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija