KANGLERJEV VIDEO Z 280 TISOČ OGLEDI: Kdo se nam smeji, kdo se nam 'ruga'

Slovenija

Odkar so sinovoma ljubljanskega župana Zorana Jankovića odpisali 29 milijonov evrov dolga, se slovenska javnost ne more pomiriti. Po socialnih omrežjih se naglo širi video objava nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki ima že 280.000 ogledov in v kateri Kangler poziva Slovence, da končajo 'to zgodbo'. Slovence, ki jih davkarija kaznuje, če priskočijo na pomoč sosedu ali, če prodajo liter žganja.

Slovenci se v zadnjih dneh, odkar so Jankovićevima sinovoma povsem zakonito odpisali 29 milijonov evrov, še manj čutijo enaki pred zakonom. Prek Facebooka se je zaprepaden oglasil tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Spomnimo, Kanglerja so pred mariborskim sodiščem obsodili na osnovi dokazov, ki so bili starejši od dveh let. V Jankovićevem primeru, ko je šlo za izsiljevanje farmacevtke za spolni odnos, pa jih je sodišče izločilo.

Kot pravi Kangler mu v teh dneh "postaja slabo ob misli, da živi v takšni državi'". "Saj ne moreš verjeti, osemkrat sem bil na sodišču, ker sem hčerki leta 2010 nakazal petsto evrov mojega denarja. Saj ne moreš verjeti, nekomu odpišejo 29 milijonov evrov, jaz pa hodim za 40 let stari traktor, kako sem si ga lahko kupil. Bo kdo koga vprašal v tej državi, kaj je pospravil 29 milijonov? je ogorčen nekdanji mariborski župan.

ZGROŽEN SEM! Do kdaj še bomo dopuščali, da nekateri, ki so na "pravi" strani lahko delajo kar hočejoA smo res tako bogata dežela, da odpišemo 29 milijonov €, vsemogočni družini Janković? Delite naprej, če tudi vi mislite, da se moramo temu upreti. ????????

Posted by Franc Kangler on Sunday, September 1, 2019

Nadalje se Kangler sprašuje, za koga se je leta 1991 boril, 'za tiste, ki ropajo slovensko deželo'. V prihodnji dneh bo, kot napoveduje, poslal odprto pismo Borisu Štefancu, predsedniku Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), za katerega Kangler pravi, da 'preganja tiste za 500, za 100 evrov'. "Vas pa kaznujejo, ker ste šli pomagat sosedu za 1000 evrov, ker je soseda nabrala regrat na travniku za 7000 evrov. Ker je gospa v Lenartu s 400 evri penzije prodala tri litre žganja, je dobila dodatno kazen. Kdo se nam smeji, kdo se nam 'ruga'? Kaj smo mi Slovenci, hlapci? Dajmo enkrat končat to zgodbo. Dajmo se upreti, da dobimo nazaj pravično in pošteno Slovenijo," poziva Kangler.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  08 .09. 2019 ob  08: 16
-1
Javnost se bo pomirila in Janković spet bo izvolila.
galeb |  07 .09. 2019 ob  06: 44
@vseved
Tebe pa bolj kot pokradenih 29 milijonov očitno boli Kangler...
vseved |  06 .09. 2019 ob  19: 23
-15
Kanglerja najbolj boli to, da je proti Jankoviču sitna riba , amater.