Kanalci ostajajo na vrhu

Naslovnica

Odbojkarji Salonita so v tekmi 4. kroga 1. DOL Radenska Classic doma premagali Lunos Maribor s 3:1 (-19, 12, 22, 19).

Serija zmag Salonita se nadaljuje

 V dvoboju z Lunos Mariborom so zabeležili tretjo zaporedno zmago in obdržali prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Proti Mariborčanom so imeli težave v prvem nizu, v drugem pa povsem zagospodarli na igrišču, tako da njihova zmaga nato ni bila niti v enem trenutku vprašljiva.

Slabši začetek, odličen konec

Kanalci so tekmo začeli slabo. Pravega pritiska s servisom niso izvajali, vse preveč so servirali proti najboljšima mariborskima sprejemalcema Janu Planincu in Sebastjanu Škorcu. Tudi v napadu jim igra ni stekla, Dejan Čabarkapa ni imel pomoči Jureta Okrogliča. Posledica je bil gladko izgubljen prvi niz, v katerem so gosti povedli s 6:1, nato pa tekmeca držali na varni razdalji.

Ko se je razigral Okroglič in ko so Kanalci začeli bolj taktično servirati, so se razmere na igrišču spremenile. Že ob prvem tehničnem odmoru drugega niza je bilo na semaforju 8:2, malo pozneje tudi 13:2, jasno je bilo, da bo prišlo do izenačenja, čeprav so gosti poskušali spremeniti potek z menjavami. Mnogo bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Štajerci celo vodili s 15:12, toda domači so se pravočasno zbrali, pred končnico s tremi zaporednimi točkami prišli v vodstvo in niz po zaslugi servisa in bloka dobili.

Četrti niz je bil izenačen le do izida 10:9, nato pa so gosti, pri katerih tokrat svojega dne ni imel korektor Matej Mihajlović, popustili, tako da so Kanalci, njihovo vodstvo je bilo zelo zadovoljno s kolektivnim pristopom in borbenostjo, zlahka prišli do končnega slavja.