Kanalci priigrali novo zmago

Posočje

Odbojkarji Salonita so v tekmi 10. kroga 1. DOL za moške v Novem mestu premagali Krko s 3:1 (25, -15, 20, 13).

Krkaši so se po dobrem odporu Calcitu drugič zapored pomerili še z enim od glavnih kandidatov za vrh Salonitom, ki je v Novem mestu poskušal popraviti vtis s primorskega derbija, v katerem je izgubil proti Go Volleyju. Vsaj rezultatsko mu je to tudi uspelo, čeprav ne brez težav. Krka je tako kot proti Kamničanom imela svoje priložnosti za ugodnejši rezultat, a jih spet ni izkoristila in počasi pada proti dnu prvenstvene razpredelnice.

Prvo občutnejšo prednost na tekmi so si priigrali Dolenjci, ki so s štirimi zaporednimi točkami v prvem nizu povedli z 12:8. A Kanalci so jim hitro vrnili, saj so dosegli še eno zaporedno točko več, s katero so prišli v vodstvo. Do končnice je bil nato rezultat izenačen, ko pa so gosti povedli s 23:20, je bilo videti, da drame ne bo. A Krka je izenačila, si priigrala tudi zaključno žogo, toda niz je vendarle pripadel favoritom.

A kot da bi to uspavalo varovance Leona Schillinga, ki so v drugem nizu povsem popustili, tako da domačim niti ni bilo težko priti do izenačenja. V prednosti so bili tudi v večini tretjega niza, še pri 18. točki sta bili ekipi izenačeni, a do konca niza je krkašem uspelo osvojiti le dve. S tem je bil njihov odpor bolj ali manj končan. V četrtem delu so nekako še držali korak do izida 8:11, nato pa se po nekaj zaporednih točkah Salonita povsem predali.

V zmagovalni ekipi se je s servisi izkazal mladi Blaž Marušič, Dejan Čabarkapa je bil zelo dober v napadu in pri sprejemu, v napadu se je izkazal tudi Urban Česnik, pri domačih je bil najboljši Valentin Turk.

Deli novico: