KAMERE RAZKRILE, KAJ SE JE DOGAJALO ZA ANKARANSKO LEKARNO: S pištolo sta ga udarjala po glavi, tudi ko je že obležal

Kronika

Posnetki varnostne kamere, na podlagi katerih so policisti sestavili tudi uradni zaznamek, postavljajo dva izmed treh obtoženih ugrabitve pokojnega Danijela Božića, Klemna Kadivca in Bojana Stanojevića, v Ankaran. Tam naj bi po ugotovitvah policije pretepla Žarka Tešanovića, ki naj bi ga kasneje poskušali tudi ugrabiti.

Obtožnica Kadivcu, črnogorskemu državljanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje je ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, našli mrtvega v okolici Kranja, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Na današnjem naroku je sodnica Nataša Tomazini Tonejc prebrala uradni zaznamek, ki sta ga policista pripravila na osnovi pridobljenih posnetkov. Pri tem so prepoznali Kadivca in Stanojevića kot tista moška, ki sta prihitela pred parkiran avto na parkirišču v središču Ankarana in večkrat udarila Tešanovića. Najprej ga je eden udarjal po glavi z ročajem pištole, z udarci pa sta napadalca nadaljevala tudi po tem, ko je žrtev obležala na tleh. Iz posnetkov so na kraju prepoznali tudi Danijela Božića.

Kot poročajo Primorske novice, so na ponedeljkovem naroku predvajali omenjene posnetke varnostne kamere na zadnji strani ankaranske lekarne. Prav tako so zaslišali kriminalista in policista, ki sta se po napadu pogovarjala s Tešanovićem. Ta je policistu odvrnil, da o tem, kar se je zgodilo, ne bo govoril. Tešanović tudi na pričanju na sodišču ni bil preveč zgovoren in je zatrdil, da ne ve, zakaj naj bi se vse skupaj zgodilo, še spominja časnik.

Sojenje, ki ves čas poteka v znamenju poostrenih varnostnih ukrepov, se bo nadaljevalo prihodnji teden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija