KAM Z OSTANKI HRANE? Nasveti za 'varčno kuhinjo' po praznični pojedini

Trendi

Po prazničnih pojedinah ostane veliko hrane, ki jo je škoda zavreči. Naj vam pomagamo, zavreči vam ni treba niti skodelice krompirjevega pireja, saj z njim lahko zgostite juho še naslednji dan. Tukaj je še nekaj nasvetov 'varčne kuhinje'.

Vodo, v kateri ste skuhali klobase ali šunko, lahko porabite za zalivanje rižote ali omake. Lahko jo zamrznete v lončkih, le pred zamrzovanjem jo dobro ohladite in z vrha poberite strjeno maščobo.

Vodo, v kateri ste skuhali krompir ali zelenjavo, porabite za mineštro ali z njo zamesite kruh.

Ostanke korenja, zelene, brokolija … porabite za zelenjavno jušno osnovo.

Ostanke pečenke porabite za sendviče namesto salame. Pečeno meso porabite za enolončnice, rižote ali zmeljite v namaz. Tudi omaka od pečenke bo odlična za jušno osnovo ali kot dodatek k enolončnicam.

Maščoba, ki ostane od peke piščanca v pekaču, bo odlična za h krompirju iz pečice.

Nekaj dni star kruh porabite za nadev za purana ali piščanca, kruhove cmoke, kruhove rezine z jajci in mlekom. Lahko ga narežete na kocke, popražite v ponvi in dodate k mineštri ali juhi.

Skorjo od kosa parmezana porabite za enolončnico, dala ji bo odličen okus.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija