KAKŠNO NAKLJUČJE! Med 20 kandidati za redarja izbrali ravno sina piranskega svetnika

Piran

Občina Piran se je 'okrepila' s tremi novimi redarji. Na razpis se je prijavilo 20 kandidatov, med njimi pa je bil izbran tudi Jure Jevševar, sin piranskega občinskega svetnika. Dobili smo namig, da je bil izbran kljub temu, da naj bi ostali neizbrani kandidati imeli boljše reference oz. bili za delo redarja primernejši. So torej pri izboru svojo vlogo odigrale politične veze in poznanstva?

Občina Piran je na podlagi razpisa, na katerega se je prijavilo 20 kandidatov, pred kratkim zaposlila tri nove redarje. Med pogoje za to delovno mesto so med drugim uvrstili dokončano srednjo šolo oziroma 5. stopnjo izobrazbe, 6 mesecev delovnih izkušenj, višjo raven znanja italijanskega jezika, slovensko državljanstvo in nekaznovanost.

Službo redarja je med 20 kandidati dobil tudi Jure Jevševar, sin občinskega svetnika in člana stranke SDS Vojka Jevševarja, ki pa naj bi bil po informacijah anonimnega pisma, ki smo ga prejeli v uredništvo, dober prijatelj vodje skupne uprave občinskih redarjev in inšpektorjev Ivana Koljesnikova in vodje redarjev Ester Morato. Oče Jureta Jevševarja naj bi tako izkoristil uslugo pri njima, "tako da ga je dobesedno vrinil med redarje," je zapisano v pismu.

Vojko Jevševar

Jure Jevševar naj bi bil praktično nezaposljiv, dodaja anonimni pisec pisma, ob tem pa še omenja, da naj bi bili v ožjem izboru bistveno bolj kvalificirani in primerni kandidati za redarja, med drugim tudi policisti, pravosodni policisti in en varnostnik/telesni stražar, ki pa niso dobili službe.

"Vse skupaj je velika klofuta tako občanom kot ostalim uradnim osebam redarstva, ker že tako je vse skupaj sramotno v tej občini," meni anonimni pisec, ki je prepričan, da gre za politično kadrovanje.

'Politično kadrovanje' na občini preslišali

Na Občini Piran pravijo, da so se za Jureta Jevševarja odločili na podlagi preučitve dokumentacije in osebnega razgovora. Na očitke, da so bili na razpis prijavljeni kandidati z boljšimi referencami kot Jevševar, pa odgovarjajo, da "skoraj vsak tovrsten razpis spremljajo raznovrstne insinuacije".

Enak odgovor od njih smo prejeli tudi na vprašanje, kako komentirajo navedbe, da gre za politično kadrovanje, dodali so le, da "živimo v majhnem kraju, kjer se ljudje tako ali drugače poznajo ali pa obstajajo med njimi določene povezave".

Vprašanja smo naslovili tudi na Ivana Koljesnikova in Ester Morato, na njune odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  18 .09. 2020 ob  12: 12
12
Redar je od SDS. Nekateri bodo vihali nosove.Občina je pač rdeča.
Je pa praksa enaka tudi v drugih javnih občinskih podjetjih.
V komunali je bivši direktor zaposlovala vsaj domačine ( bratrancem in sestre..... prijatle iz casinoja.... 30...)
Gasparij pa preferira kosovare in iz Marjetice.
Domači pri njem dobijo odpoved.

Ni sanjska služba. Pa pištolo bo dobil.... Plačo.
Predlagam, da merek na koncu cevi z brusiko lepo zbrusi in gladko opili..... (da mu jo nekdo ne zarije v r.t
Lp
Tiramola  |  18 .09. 2020 ob  11: 59
14
Klasika v tej občini....
Vse po starem. Boste imeli pa saj enega desnega red
Darko |  18 .09. 2020 ob  11: 49
redar ni slaba služba, od dela se ne utrudiš, plača je sigurna, pravice nadpovprečne.
Ali je Jure sposoben premagati vse ostale kandidate? Dajte no. Juretu je očka pomagal in zdaj bo imel redno plačo in se izživljal pisati kazni pirančanom.
vseved |  18 .09. 2020 ob  09: 33
14
Vi lajajte in moralizirajte , Jurček pa ima službo!
Istriano |  18 .09. 2020 ob  08: 41
23
Takih naključij je kolikor hočeš v vseh štirih obalnih občinah. Sinovi, nečaki, vnuki, prijatelji, sosedje in znanci. Če bi moj sin šel za redarja, bi bil zame to dan žalovanja, ker smatram ta poklic, kot enega najbolj nekoristnih. Smo živeli v prejšnji državi brez plačljivih parkirišč in redarjev in nismo imeli nobenega problema.
Občan |  18 .09. 2020 ob  07: 32
16
Stric Google pove vse, fantina je politik na listi SDS, v preteklosti je bil brez kakršnekoli reference (razen političnih barv) v nadzornem odboru Občine Piran. Politične službice malo levo in desno, gor in dol... Kot vsak drug politični sin se je očitno odločil, da se ugnezdi na plačilni seznam davkoplačevalcev, ker si boljše službe očitno ne najde... glede komentarja o "sanjski službi" pa tako, kot redar bo dobil skoraj policijska pooblastila in mnogim to ni "kar nekaj" ali "kar tako"... kot občan pričakujem malce primernejše kadre.
solinar |  18 .09. 2020 ob  07: 26
28
Od vedno je znano, da gredo v take službe samo lenuhi in zafrustrirani ljudje.
Piero Panin |  17 .09. 2020 ob  21: 40
62
Dobro ni zdej to neka sanjska sluzba da si z njo najdu smisel zivljenja...
Občan |  17 .09. 2020 ob  21: 34
-10
Vsi akterji so dejansko znani v lokalni skupnosti, zgodba je več kot očitno šolski primer nepotizma. Župan naj dokaže, da je župan vseh občanov, družinska firma na vodstvu redarstva pa naj se malo zamisli nad seboj. Žalostno, zelo žalostno. Zaposlit nekoga, ki ne preteče niti 100 metrov, da bo vzdrževal red v občini, je šala...